Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce se pot transforma intr-un dezastru afacerile in parteneriat cu cei mai buni prieteni

Tags: parteneriat de afaceri, lipsa unei strategii, previziuni pe termen lung, incompatibilitate

Parteneriatul poate fi o solutie utila, mai ales atunci cand cineva vrea sa puna bazele unei afaceri mici, care necesita o varietate de aptitudini si bani. Beneficiile unui parteneriat sunt calitatile complementare si cifra de capital care fac afacerea sa devina mai mare si mai prospera.
Sansele de conflict si risc financiar pot creste atunci cand doua sau mai multe persoane sunt implicate in administrarea unei afaceri.

Iata cele patru motive pentru care nu ar trebui sa demarezi o afacere in parteneriat cu unul din prietenii tai:

1. Lipsa contractului

Ca in orice alt domeniu, un contract scris solidifica si clarifica parametrii unui parteneriat. De asemenea, un contract acopera aspecte cum ar fi sarcinile si responsabilitatile fiecarui partener, diviza venitului net, precum si normele modificarilor aduse structurii de parteneriat.
Cei care aleg sa deschida o afacere fara un contract scris risca nerespectarea litigiilor partenerilor care se poate termina ori in istanta ori cu dizolvarea parteneriatului. Atunci cand doua sau mai multe persoane aleg sa faca afaceri impreuna, acestea trebuie sa cada de comun acord asupra unui contract si sa agajeze un avocat cu experienta pentru a-l intocmi.

2. Previziunile unei incompatibilitati pe termen lung

Atunci cand doua persoane sau mai multe hotarasc sa porneasca o afacere impreuna se entuziasmeaza din cauza ideii de succes si risca sa uite de indatoririle pe care le au fata de celalalt sau ceilalti parteneri. De cele mai multe ori, acest lucru duce la ignorarea unor lucruri dar si la pierdea controlului asupra afacerii. Fara discutii serioase despre viitorul afacerii, partenerii se pot trezi intr-o situatie in care nu isi vor mai cunoaste oportunitatile, iar afacerea poate ajunge la faliment inainte de a cunoaste succesul.

3. Lipsa unei strategii

Atunci cand intri intr-o afacere alaturi de un partener, ultimul lucru la care trebuie sa te gandesti este abandonarea acestuia. Motvele pentru care ar trebui sa iti parasesti afacerea ar trebui sa fie ori o vanzare neasteptata, intemeierea unei familii sau in cel mai rau caz moartea. Din pacate, atunci cand parteneriatul se dovedeste a nu fi unul de succes ai tendinta de a inventa tot felul de motive pentru care ar trebui sa parasesti acea afacere. De aceea, in contractul scris trebuie sa fie stipulate anumite reguli si circumstante care sa prevada anumite situatii in care fiecare dintre parteneri sa poata abandona afacerea in asa maniera incat sa nu afecteze nici evolutia afacerii, dar nici pe cei care raman implicati.

4. Sfarsitul afacerii

De cele mai multe ori, parteneriatele pot crea tensiune si multe pagube atat pentru afacerea in sine cat si pentru parteneri. ACest lucru se poate intampla in situatiile in care regulile acestui parteneriat nu sunt stabilite in mod corect, iar acest lucru ii poate costa pe ambii parteneri sume serioase de bani. Discutiile cu un om de afaceri cu experienta care te poate sfatui cum poti evita stresul si costurile determinate de alegerea unui parteneriat gresit te vor ajuta sa reflectezi asupra unei situatii, inainte sa actionezi si apoi sa regreti . Mai mult decat atat, poti apela si la un avocat specializat in afaceri pentru a invata cum sa actionezi cat mai bine in situatiile critice.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016