Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid de supravietuire: 7 adevaruri dure despre viata

Tags: adevaruri, viata, dificultati, vicisitudini, prieteni

Viata reprezinta un sir de evenimente, bune si rele. Nu ai cum sa treci prin viata fara sa te confrunti cu greutati. Cel mai important este insa cum reactionezi in fata vicisitudinilor vietii. Daca ai trecut deja prin destule dificultati de-a lungul vietii, cu siguranta vei recunoaste urmatoarele adevaruri dure.
1. Prietenii vin si pleaca
Cand erai mic, probabil credeai ca prietenii pe care ii aveai atunci iti vor ramane prieteni pe viata. Insa, mai devreme sau mai tarziu, ai realizat ca nu este asa. Oamenii se schimba si de multe ori isi uita prietenii. Doar putini oameni (daca esti norocos) iti vor ramane prieteni pe viata. Un adevar dur, dar care trebuie acceptat. Multi dintre prietenii pe care ii ai chiar acum nu iti vor mai fi alaturi peste cativa ani.
 
2. Nu poti avea intotdeauna ce-ti doresti
Lasand laoparte gandirea pozitiva, adevarul este ca nu vei avea intotdeauna ce iti doresti in viata. Vei fi dezamagit de oameni, nu vei obtine mereu jobul dorit si poate nu te vei casatori cu fata visurilor tale. Nu vei avea intotdeauna acces la lucrurile pe care ti le doresti. Important este insa sa nu cauti fericirea doar in bunuri materiale sau in relatiile cu altii. Fericirea adevarata izvoraste din interior si nu este afectata de ce se intampla in jur. Accepta lucrurile asa cum sunt, deoarece viata e prea scurta ca ai resentimente si regrete.
 
3. Cineva va avea intotdeauna mai mult ca tine
Fie ca e vorba de bani, de iubiti/iubite, prieteni sau bunuri materiale, mereu va fi cineva care are mai multe ca tine. Daca iti doresti mereu sa ai mai mult si nu poti fi multumit cu ceea ce ai, nu vei putea fi fericit. Bucura-te si fii recunoscator pentru ceea ce ai, in loc sa tanjesti dupa lucrurile pe care nu le ai.
 
4. Nu poti schimba pe nimeni, doar pe tine
De multe ori ne trebuie ceva timp pana sa ajungem la concluzia asta. Oricat de mult am iubi pe cineva si am dori ca acea persoana sa se schimbe, nu se va schimba decat daca isi doreste acest lucru. Daca vrem o schimbare, atunci trebuie sa ne schimbam pe noi, nu sa incercam sa ii schimbam pe altii.
 
5. Unii oameni te vor placea, altii nu
Fie ca esti o vedeta de televiziune, un director de companie sau un om obisnuit, vor exista intotdeauna persoane care te vor placea, insa vor exista si multi care pur si simplu nu vor fi pe aceeasi lungime de unda cu tine. Important este sa nu incerci sa fii pe placul tuturor, deoarece nu vei reusi niciodata. Nu ai cum.
 
6. Vei da gres uneori (de mai multe ori)
Nimeni nu s-a nascut perfect. De fapt, perfectiunea nu exista oricum, deci degeaba mai incerci sa devii perfect. Pentru a reusi, va fi nevoie mai intai sa dai gres de cateva ori. Insa doar asa vei intelege cu adevarat anumite aspecte ale vietii. Din propriile greseli vei invata multe, mult mai multe decat ai invata vreodata de la altii. Asadar, nu fii prea dur cu tine atunci cand gresesti, ci incearca sa inveti ceva si sa mergi mai departe.
 
7. Nu stii niciodata ce iti rezerva viitorul
Poti sa iti faci mii de planuri, chiar si pe urmatorii 10 ani. Insa nu ai niciodata de unde sa stii ce iti rezerva viitorul. Ne place sa gandim ca nimic rau nu ni se poate intampla noua, insa realitatea este cu totul alta. Nu, nu e cazul sa devenim pesimisti, ba din contra. E cazul sa ne bucuram de viata si sa traim la intensitate maxima. Este important sa faci ceea ce iti place in viata si sa fii inconjurat de oameni la care tii, care sa si stie acest lucru.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016