Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 adevaruri despre leadership despre care nimeni nu vorbeste

Tags: sfaturi leadership, sfaturi de conducere, sfaturi pentru sefi

Oricine se intreaba cum reusesc unii sefi sa fie in acelasi timp amabili cu angajatii lor, dar si impunatori si autoritari atunci cand este cazul. Adevarul este ca fiecare om de succes a facut greseli in viata lui, din care a avut de invatat, s-a dat cu capul de un zic cand nu a atins ceea ce si-a propus, insa a avut grija de reputatia pe care si-a format-o prin munca grea, ani la rand.
Cei mai buni sefi stiu ca fiecare pas pe care il fac si fiecare decizie pe o vor lua, vor conta atunci cand vor trage linie si isi vor analiza reusitele. 
 
"Ei stiu ca trebuie sa fie atenti la strategia pe care o abordeaza, inainte de a actiona agresiv. Si mai stiu ca trebuie sa gandeasca orice pas, ca pe o actiune pe termen lung si nu doar ca pe o actiune apropiata", explica autorul Deirdre Maloney.
 
Iata 5 lucruri pe care liderii le stiu, insa evita sa vorbeasca despre ele:
 
1. Politica este totul
 
Nu este vorba despre Republicani si Democrati, ori despre partide de stanga si de dreapta. Este vorba despre politica pe care oamenii o fac zi de zi, de la modul in care interactioneaza cu cei de la care isi doresc ceva anume si cu cei de la care nu au niciun interes. 
 
"Indiferent ca ne dorim ca seful sa ne acorde o marire de salariu, copilul sa nu planga in avion sau magazinul on-line sa accepte returnarea unui produs, fiecare interactiune implica factori de influenta si persuadare pe care ii aplicam asupra celorlalti, pentru a obtine ceea ce ne dorim", mai explica specialistul.
 
Adevaratii lideri inteleg importanta puterii de convingere, care, impreuna cu un cod etic de lucru, trebuie sa demonstreze abilitatea lor de a lega relatii cu cei din jur. 
 
2. Succesul te face nepopular
 
Atunci cand esti pe cale de a deveni seful unei organizatii, oamenii din jur  sunt cei care iti vor suporta comportamentul si iesirile nervoase. Incearca, inainte de toate,  sa fii propriul tau sef sau propriul tau coleg si analizeaza-ti comportamentul. 
 
In momentul in care constati singur ca nu mai esti aceeasi persoana ca inainte de promovare, trebuie sa stii ca oamenii te plac din ce in ce mai putin, ceea ce inseamna ca succesul ti-a adus "nepopularitate".
 
3. Nu esti la fel de interesant pentru ceilalti, precum esti pentru tine
 
Oricine are impresia despre sine ca este o persoana interesanta, insa adevaratii lideri stiu ca povestile lor nu sunt la fel de interesante pentru ceilalti cum sunt pentru ei, motiv pentru care incearca sa se concentreze mai mult pe atentia acordata celor din jur.
 
Atunci cand iti canalizezi atentia asupra celorlalti, este inevitabil ca ei sa nu isi imparta gandurile si preocuparile cu tine, iar in acel moment se formeaza o legatura. Aceasta este o metoda de a-i determina pe oameni sa aiba incredere in tine, sustine Maloney. 
 
4. Orice persoana se teme de esec
 
Indiferent cat de increzator si stapan pe sine ai impresia ca este seful tau, trebuie sa stii ca pana si el se teme sa nu cada din varf! Orice om se teme sa nu para slab, sa nu fie luat in gluma sau sa nu impuna respesct, insa cei mai buni conducatori stiu ca si cei cu care interactioneaza au teama de ceva anume, si incearcaq se concentreze asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat.
 
5. Cineva se uita intotdeauna
 
Daca ai avut o dimineata proasta, si ai o intalnire importanta cu un client, nu ii permite sa observe. Oamenii se uita, oamenii vorbesc si comunitatile sunt...mici. Asadar, aranjeaza-te inainte sa iesi din casa, ia-ti o cafea pe drum, si...zambeste!   

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016