Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivele pentru care multi oameni nu sunt considerati lideri adevarati

Tags: incalcarea regulilor, obtinerea succesului, afaceri de succes

In ziua de astazi, exista foarte multe persoane care afirma despre sine ca sunt adevarati lideri, desi nu indeplinesc aproape nici una dintre calitatile pe care acestia trebuie sa le aiba.
Cu toate ca nu vor sa admita, nu toate persoanele au capacitatea de a deveni lideri cu adevarat. Simpla dorinta de a deveni lider nu iti ofera si acest statut. Daca tu crezi despre tine ca esti un lider, insa nu ai fost inca recunoscut, inseamna ca ai probleme si ar trebui sa iti pui intrebari in legatura cu acest lucru. In acest caz, exista doua posibilitati: fie ai o problema in ceea ce priveste respectul de sine si autoaprecierea  calitatilor, fie nu esti atat de bun pe cat ai impresia.
 
Pentru a scapa de orice dubiu am intocmit o lista cu motivele pentru care unele persoane nu sunt considerate adevarati lideri. Asadar, daca te  regasesti in aceasta lista, inseamna ca ai o reala problema:
 
1. Nu obtii rezultate
 
Teoria este simpla: liderii adevarati presteaza - isi fac treaba bine - isi indeplinesc asteptarile lor si ale celorlalti. Nu ai rezultate: nu esti lider - este atat de simplu.
 
2. Obtii rezulate prin metode gresite
 
Daca singurul mod prin care poti obtine rezultatele de care am vorbit la punctul 1 este prin sicanri sau amenintari, atunci clar NU esti un lider. Un lider obisnuieste sa aleaga cea mai buna varianta de a castiga. Mai mult decat atat, aceasta varianta vizeaza atat binele liderului si al echipei sale, cat si binele clientului.
 
3. Nu iti pasa
 
Indiferenta este o caracteristica ce nu are ce cauta in "portofoliul" unui lider. Pur si simplu nu poti fi lider daca nu iti dai interesul pentru echipa ta si mai ales pentru binele companiei. Mai mult decat atat, nu poti fi lider daca obiectivul tau nu este dobandirea succesului pentru compania in care lucrezi.
 
4. Urmaresti o pozitie, nu un statut
 
Pentru cei mai multi a fi lider reprezinta doar o lista de avantaje si beneficii. Mai mult decat atat, acestia urmaresc statutul de lider, nu si functia. Ei vor sa beneficieze de avantajele functiei fara sa isi faca indatoririle.
 
5. Respecti regulile in loc sa le incalci
 
Nu esti dispus sa risti totul pentru echipa si compania cu care lucrezi. Mai mult decat atat, ai un nivel mediocru de a rezolva problemele din aceasta cauza. Unele reguli sunt facute pentru a fi incalcate si de asemenea, daca nu risti nu vei castiga.  

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016