Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Philips vinde divizia de electronice. Afla cine o cumpara

Tags: retragere philips, vanzarea diviziei philips, grupul funai

Philips a anuntat ca se retrage de pe piata electronicelor de consum.
Gigantul olandez de electronice, Philips, vinde divizia de produse video, audio si multimedia, grupului japonez Funai, iesind astfel de pe piata electronicelor de consum.
 
Compania olandeza urmeaza sa se concentreze pe afacerile mai profitabile, precum corpurile de iluminat si electrocasnicele de consum, de la storcatoare de fructe la aspiratoare, insa Funai va plati in continuare un comision de licenta catre Philips pentru a utiliza marca.
 
Tranzactia va fi incheiata in cursul acestui an, dar activele din domeniul electronicelor video nu vor fi transferate mai devreme de anul 2017, din ratiuni de drepturi de proprietate intelectuala.
 
Philips finalizeaza astfel iesirea de pe piata electronicelor de consum, dupa ce a separat anul trecut divizia producatoare de televizoare intr-o companie mixta detinuta impreuna cu grupul TPV, din Hong Kong.
 
Gupul olandez de electronice a inregistrat o pierdere de 355 milioane euro in ultimul trimestru al anului trecut, cauzata de cheltuielile pentru restructurare si de un provizion de 509 milioane euro constituit pentru a acoperi o amenda dictata de Comisia Europeana in cadrul unei investigatii privind fixarea preturilor de catre producatorii de televizoare cu tub catodic, pe care a anuntat ca o va contesta.  


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016