Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protejeaza-ti computerul de hackeri

Tags: computere personale, dispozitive de stocare a informatiei, contaminare cu virusi

Toate computerele personale, imprimantele si alte dispozitive de stocare a informatiei pot fi atacate in orice moment de hackeri si sunt expuse la contaminarea cu virusi.
Cel mai mare risc il prezinta computerele legate intre ele prin routere, precum si in alte sisteme de internet ce folosesc un standard cunoscut sub numele de UPnP (Universal Plug& Play). UPnP ajuta retelele de internet sa identifice si sa comunice mai rapid cu dispozitivul respectiv.
 
Producatorul software-ului de securitate Rapid7 a explicat intr-un documentar ca intre 40 si 50 de milioane de dispozitive sunt vulnerabile atacului, din cauza a trei seturi de probleme pe care firma le-a identificat prin intermediul UPnP.
 
Lista dispozitivelor vulnerabile include produse ale unor companii cunoscute, precum Belkin, D-Link, Cisco Systems sau Netgear.
 
“Acesta este intr-adevar un motiv de ingrijorare. Este posibil ca unii hackeri sa fi exploatat deja aparatele vulnerabile si sa fi lansat o serie de atacuri intr-un numar relativ redus, alegandu-si victimele pe rand”, a declarat Chris Wysopal, expert in securitatea computerelor.
 
Compania Rapid7 considera ca aceste infiltratii pot permite hackerilor sa acceseze documente confidentiale, sa fure parole sau sa preia in totalitate controlul asupra PC-urilor. Exista posibilitatea ca acestia sa acceseze si  camerele video, ale computerelor, imprimantelor sau ale sistemelor de securitate.  


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016