Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci bani din blogging

Tags: bani, blogging, succes, reclama, google

Da, e adevarat, cei mai multi bloggeri ii vor spune ca nu poti faci bani din activitatea asta. De fapt, vor sa-ti spuna ca EI nu pot face bani. Cei care castiga ceva o fac vanzand trucuri celor din prima categorie. Nu vrem sa cadem in capcana solutiilor instant, dar, in caz ca va intrebati, raspunsul este "DA, se pot face bani din blogging".
Daca faci blogging pentru a promova o afacere, este nevoie sa fii deja cineva in domeniul ales, dar si sa poti demonstra ca ai tot ce-ti trebuie pentru a face magia sa functioneze. Ceea ce inseamna generarea de trafic, dezvoltarea de parteneriate si tot ce mai intra in valiza unui blogger de succes.

Reusita nu vine chiar din prima. Poate esuati cu primul blog. Incercati un altul. Trucul este doar sa folositi doar ceea ce merge.

Pasul unu – Alegerea unei nise si a unui nume de domeniu

Acesta este primul pas. Identificati o nisa sau o tema care ar putea fi profitabila, alegeti un nume de domeniu pe baza unei cercetari anterioare, cumparati-l si construiti blogul. Asta e partea plicticoasa, pentru ca trebuie sa faceti o mica cercetare inainte. 

Cercetati nisa sau tema care va poate aduce bani.
Aici incepeti sa munciti propriu-zis. Sa zicem ca ati trecut de aceasta etapa si ati ales produsele de ingrijire a parului. Cei interesati de astfel de produse vor tasta, cel mai probabil, termenul "sampon", asa ca un nume de domeniu adecvat ar fi sampoane.ro. Nu veti vinde multe balsamuri pe domeniul dresajcaini.ro. Alte lucruri care trebuie sa va intereseze sunt: cati oameni sunt interesati de nisa aleasa, cati bani dau publicitarii pe reclama specializata si cat de competitiva este nisa.

Aici intervine cercetarea. Subiectul este vast si exista persoane specializate sa faca asta, pentru ca vorbim de etapa cea mai tehnica din construirea masinii de facut bani prin blogging. Sugestie: folositi Market Samurai, un software gratuity care arata cat de cautate sunt cuvintele cheie. Similar: trafic.ro.

Pasul doi – Cumpararea unui nume de domeniu (site-ul web) si gazduirea acestuia

Sa ramanem la domeniul ales: sampoane.ro. Am decis ca acesta este un nume bun pentru a vinde produse pentru ingrijirea parului.  Sugestie: Bluehost , Host Gator sau Yahoo! Web Hosting - (Save 25% on your first 3-months of hosting service)  sunt locuri unde ne putem duce pentru a vedea daca domeniul exista. Daca nu, deschideti-va un cont, cumparati un domeniu si gazduiti-l. Sunt oferte pentru toate buzunarele.

Paul trei – Crearea blogului si instalarea lui

Cea mai recomandata platforma este WordPress. Odata instalat blogul, trebuie sa faci optimizarea lui. Daca sunteti nou in bransa, va veti simti probabil coplesit de multitudinea de optiuni avute la dispozitie. Dar greul va veni abia apoi, la pasul patru, cand va veti afla in fata unei pagini albe, care trebuie umpluta cu continut.
 
Pasul patru – Crearea de continut

Ne intoarcem la cuvintele cheie, caci continutul trebuie construit in jurul lor. In orice caz, este inutil sa spunem ca tot ce creati trebuie sa fie inteligent si sa contina informatii noi. Veti introduce cuvintele cheie stabilite in continutul articolului, in etichetele postarii, in baza pentru link-uri.

Pasul cinci – Promovarea site-ului

Aceasta este o alta etapa in care aveti nevoie de munca sau bani. Sau de amandoua. Ar fi frumos sa credem ca, daca scrieti destept, veti fi gasiti de motoarele de cautare, dar nu e intotdeauna asa. Postarile nu se citesc pentru ca nu am cercetat cum trebuia subiectul sau competitia e prea acerba. Concursul de popularitate poate fi castigat doar daca generam link-uri dinspre alte site-uri. Exista anumite programe care genereaza aceste link-uri automat (One way links, Linkvana, Unique Article Wizard). Fara aceste link-uri, nu obtinem trafic si nici bani.

Generarea de link-uri din alte surse

Creati-le voi

Exista cateva site-uri de blogging si de postare de articole care va permit sa va creati gratuit un blog sau un cont si sa postati articole cu link-uri catre propriile site-uri. Iata o lista provizorie care va ajuta sa incepeti:

- WordPress.com. Puteti sa va afceti cate bloguri doriti. Scrieti articole si faceti link-uri catre site-urile pe care le doriti lucrative;
- Blogger. Si aici puteti sa va faceti mai multe bloguri;
- Ezine articles. Accesul este gratuit la acest „registru” de articole care este bine vazut de motoarele de cautare.

Alte modalitati de a genera link-uri:

1. Fiti geniali. Oamenii se vor atasa de continut si-l vor partaja. 
2. Cereti-le celorlalti sa creeze link-uri catre voi. Scrieti e-mail-uri, spuneti-le oamenilor ce grozav e site-ul si rugati-i sa va recomande. Faceti, eventual, schimb.
3. Comentati pe blogurile altora.
4. Cumparati link-uri. 

Pasul sase – Bani din blog

Folosind acest model de blogging (mai sunt inca multe altele) va veti baza pe publicitate care poate lua diverse forme. Reclame de la Google (sau de la alt funizor) care va aduc bani in functie de numarul de persoane care dau clic,  produse pe care sa le vindeti si care va lasa un comision sau bannere care rasplatesc numarul de "vizite" (engl. Impressions). Google adsense este cel mai folosit mijloc, dar puteti sa alegeti sa combinati cele mai sus amintite.


 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016