Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa imbunatatesti lizibilitatea site-ului si sa cresti numarul de vizitatori

Tags: lizibilitate site, site incarcat, font lizibil, imbunatatirea site-ului, cuvinte cheie

Un website de succes are in primul rand continut lizibil si accesibil oricui. Textul de mici dimensiuni sau cu fonturi greoaie nu face altceva decat sa va reduca semnificativ numarul de vizitatori.
Daca doriti sa le oferiti vizitatorilor o experienta memorabila, luati in considerare urmatoarele sfaturi:
 
1. Folositi culori contrastante
Textul este mai usor de citit atunci cand culoarea acestuia contrasteaza cu cea a fundalului. Daca vizitatorii trebuie sa se chinuie ca sa citeasca textul, atunci aveti o mare problema. Luati in considerare si faptul ca persoanele mai in varsta nu pot citi scrisul de mici dimensiuni.
 
2. Aerisiti-va site-ul
Daca pur si simplu postati o cantitate foarte mare de text, fara prea multe spatii, vizitatorii se vor speria si in nici un caz nu vor avea rabdare sa citeasca ce ati scris. Incercati sa folositi cat mai multe spatii, bullets-uri, liniute, numerotari si subtitluri pentru a nu obosi fara rost ochii cititorului.
 
De asemenea, este indicat sa evitati paragrafele foarte lungi. Impartiti-le in sectiuni mai mici, astfel vizitatorul va fi mult mai dispus sa le citeasca. Exista unii vizitatori care cauta sa afle cat mai repede elementele importante prezentate, de aceea este important sa ingrosati anumite cuvinte cheie sau subtitluri pentru a le scoate in evidenta.
 
3. Nu folositi fundaluri incarcate
Este lesne de inteles ca fundalurile incarcate obosesc fara rost cititorul, iar continutul site-ului nu va mai fi lizibil.
 
4. Nu incarcati site-ul fara rost
Obisnuiti-va sa va ghidati dupa principiul “less is more” (mai putin inseamna mai mult). Nu incarcati site-ul cu elemente inutile deoarece acest lucru creeaza confuzie in mintea vizitatorilor si le distrage atentia. Vizitatorii vor cataloga imediat site-ul respectiv ca fiind neprofesionist si dezorganizat.
 
5. Folositi fonturi simple, lizibile
Acesta este un aspect esential: nu folositi fonturi sofisticate, chiar daca doriti sa iesiti in evidenta. Nu veti face decat sa va enervati cititorii, care vor parasi site-ul imediat. Fonturile simple sunt mai lizibile.
 
De asemenea, nu scrieti cu MAJUSCULE. S-a demonstrat ca textul scris cu majuscule este mai greu de citit decat cel obisnuit.
 
Imbunatatind lizibilitatea site-ului, veti descoperi ca numarul de vizitatori va creste.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016