Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu poti alege intre doua optiuni? Incearca o metoda simpla dar eficienta

Tags: optiuni, alegeri, a alege intre doua optiuni, da cu banul, hotarare, problema

Ai de luat o decizie si nu te poti hotari? Site-ul Stepcase Lifehack ne recomanda un truc simplu, dar extrem de eficient: da cu banul, fara a te uita insa la rezultat. Iata de ce.
Ai luat in considerare atat partile pozitive, cat si partile negative ale fiecarei situatii in parte. Ai analizat problema pe toate partile si inca nu stii ce sa faci. Atat optiunea A, cat si optiunea B te tenteaza.
 
Daca nu reusesti sa te hotarasti, este cazul sa apelezi la o metoda extrem de cunoscuta. Atunci cand ai de luat o decizie importanta si nu poti decide intre doua optiuni, incearca urmatoarea metoda: da cu banul, fara a privi insa la rezultat.
 
De ce? Deoarece exact in momentul in care ai aruncat moneda in aer, in mintea ta ai stiut in mod instictiv ce iti doresti, ai dorit sa iasa una din cele doua optiuni. A fost nevoie doar sa te opresti din gandit si analizat pentru a sti ce iti doresti cu adevarat.
 
De ce functioneaza aceasta metoda?
Este o idee buna sa analizezi in mod obiectiv atat elementele pozitive, cat si cele negative ale fiecarei optiuni in parte, insa atunci cand ambele optiuni par viabile, cel mai bine este sa te increzi in propriul instinct. Este usor sa devii frustrat si sa analizezi la nesfarsit o problema. Atunci cand ai privit situatia din toate unghiurile posibile si inca nu stii care este cea mai buna decizie, intreaba-te urmatoarele:
1. Ce iti doresti cu adevarat sa faci?
2. Care dintre optiuni te va face mai fericit?
 
Tot ce trebuie sa faci este sa te detasezi putin de toate gandurile pentru a-ti da seama ce iti doresti cu adevarat. Simplu, nu-i asa?
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016