Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri care te vor ajuta sa faci prima vanzare online

Tags: cresterea vanzarilor, vanzari online, lista de contacte, sponsorizare evenimente

Nicio industrie nu mai este astaziabsenta in social media, blogging, nici macar in presa, asa ca trebuie sa te gandesti la fiecare pas pe care il vei face pentru a-ti optimiza cat mai bine afacerea si pentru a deveni cat mai vizibil pe internet.
Pentru ca fiecare greseala te trage cu trei pasi inapoi, iti vom prezenta 5 trucuri care sa te ajute sa cresti vanzarile online:

1. Trimite mostre gratuite persoanelor care influenteaza

Internetul este plin de bloggeri cu experienta, jurnalisti, antreprenori si freelanceri care influenteaza publicul pe orice nisa si in orice industrie, iar cei mai multi dintre ei sunt urmariti prin intermediul canalelor social media. Trebuie sa ii descopri pe cei care activeaza in domeniul tau si sa incerci sa incerci nu doar sa ii atragi de partea ta, ci sa ii convingi de calitatea produselor si serviciilor tale. O buna modalitate pentru a reusi sa ii impresionezi este sa le trimiti mostre gratuite pentru a testa functionalitatea/design-ul/utilitatea produselor sau serviciilor pe care incerci sa le vinzi.

2. Fa-ti un blog de specialitate

Daca nu ai un blog afiliat afacerii tale, pierzi din start posibilitatea de a atrage noi clienti, furnizori sau colaboratori, care si-ar dori sa stie mai multe detalii despre ceea ce vinzi. Este extrem de important sa produci un continut gratuit, de calitate, prin care sa castigi increderea publicului caruia te adresezi. Blogging-ul te ajuta de asemenea sa creezi continut original, care poate fi promovat in social media, care ajuta la indexarea si optimizarea cautarilor in Google pentru business-ul tau.

3. Creeaza o lista de contacte

Incepe cat mai devreme sa notezi intr-o agenda numere de telefon si adrese de e-mail ale persoanelor pe care le intalnesti, indiferent ca sunt prieteni ai prietenilor tai, rude sau colegi de la vechiul loc de munca. Nu poti sa stii cand iti va fi de ajutor. Vei vedea ca pe masura ce trece timpul, lista ta de contacte se va imbunatati, ceea ce nu poate aduce decat beneficii pentru afacerea ta!

4. Sponsorizeaza un eveniment

In multe situatii, sponsorizarea unui eveniment poatte aduce numeroase avantaje, printre care cresterea popularitatii, imbunatatirea imaginii publice si cresterea vanzarilor. Exista si situatii in care astfel de investitii sunt declarate o pierdere de timp si de energie (evident si de bani), insa pentru a nu ajunge aici, trebuie sa faci propria cercetare. Asta inseamna ca trebuie sa te documentezi despre persoanele care vor participa, sa inviti oameni cu influenta si sa te asiguri ca evenimentul nu va fi trecut cu vederea de jurnalisti.

5. Intervieveaza un influentator al industriei    

Tocmai am vorbit despre importanta prezentei tale in mediul online si a continutului original si de calitate. O solutie buna pentru a realiza articole care sa devina virale este sa iei un interviu persoanelor care influenteaza industria in care activeaza afacerea ta.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016