Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru o prezentare de succes

Tags: prezentare, audienta, sfaturi, power point

Majoritatea prezentarilor de business sunt fie plictisitoare, fie neinteresante. Exista totusi cateva metode prin care sa te asiguri ca audienta va primi cu interes prezentarea ta si nu va regreta faptul ca a venit sa te asculte.
Iata cateva sfaturi utile pentru realizarea unei prezentari reusite:
 
-          Construieste o poveste – prezentarile devin plictisitoare atunci cand fac cunoscute o serie de informatii, fara insa sa existe un context sau o poveste in spate. Atunci cand spui o intreaga poveste, vei captiva atentia audientei, mai ales daca o incluzi si pe aceasta ca si personaj principal.

-          Sari peste introducere – introducerile lungi in care te descrii pe tine, firma pe care o reprezinti si subiectul pe care il vei sustine nu fac decat sa plictiseasca audienta. Limiteaza introducerea la o propozite, maxim doua.

-          Ofera informatii relevante – oamenilor nu le place sa asculte povesti irelevante, prin urmare, nu te abate de la subiect si ofera informatii cat mai pertinente.

-          Fii scurt – oamenii nu se plang de prezentarile prea scurte, ci de cele prea lungi. Prin urmare, prezentarea ta ar trebui sa fie cam jumatate din cat intentionai initial.

-          Nu folosi generalitati, ci fapte concrete – fa-te auzit si exprima-ti mesajul dorit prin argumente solide, fapte concrete si verificabile.

-          Personalizeaza-ti prezentarea pentru fiecare gen de audienta

-          Foloseste fonturi lizibile – oamenii din sala nu trebuie sa se chinuie sa vada ce ai scris. Foloseste asadar fonturi simple, usor de citit, si evita ingrosarea caracterelor, italicele si folosirea majusculelor.

-          Pastreaza prezentarea cat mai simpla – oamenii trebuie sa iti retina cu usurinta mesajul, prin urmare, nu folosi in exces efectele speciale. Foloseste fundaluri simple, neutre, astfel oamenii se pot concentra asupra mesajului, nu asupra culorilor stridente.

-          Verifica in mod repetat echipamentul tehnic – daca folosesti PowerPoint-ul pentru sustinerea prezentarii sau arati clipuri video sau imagini, asigura-te ca echipamentul functioneaza corespunzator inainte de inceperea prezentarii.

-          Concentreaza-te asupra publicului – trebuie sa te adresezi publicului, nu sa te uiti permanent pe notie si slide-uri. Astfel, publicul este incurajat sa te urmareasca.

-          Nu citi exact ce scrie pe slide-uri – publicul stie sa citeasca. Este de ajuns daca ai scris informatia pe slide-uri, insa atunci cand o prezinti, reformuleaz-o si adauga elemente noi.

-          Nu sari peste slide-uri – vei parea mult mai dezorganizat daca sari peste slide-uri sau te intorci la slide-urile precedente.

-          Nu incerca sa fii comic daca nu esti – daca nu te pricepi cu adevarat sa spui glume, mai bine nu incerca sa fii comic. In cazul prezentarilor business, este mai bine sa fii serios decat sa spui o gluma proasta.

-          Nu depasi timpul alocat – nu lungi prezentarea mai mult decat este cazul si evita sa prezinti cand oamenii sunt obositi: la sfarsitul zilei, inainte de pauza de masa.

-          Pregateste cateva intrebari si raspunsuri – la sfarsitul prezentarii este foarte posibil sa ti se adreseze intrebari legate de subiectul abordat. Asigura-te ca esti pregatit pentru a nu fi luat prin surprindere.

-          Ofera materiale auxiliare – este indicat sa oferi publicului materiale auxiliare care sa contina tema abordata.
 
Sursa : Inc.com
Autor: Adelina Moisan



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016