Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii mai productiv? Iata 10 pasi simpli

Tags: obiective, productivitate, disciplina, atingerea obiectivelor, monitorizarea timpului, sarcini

Iti doresti de mult sa devii mai productiv dar nu ai reusit pana acum? Incepe prin a citi lista de mai jos si alege ce anume crezi ca ti s-ar potrivi.
1. Noteaza-ti obiectivele
Daca vei scrie ce anume iti doresti sa realizezi, indiferent daca este vorba de viata profesionala sau de cea personala, obiectivele vor deveni mai concrete si mai realizabile.
 
2. Scapa mai intai de sarcinile mai dificile
Daca vei incerca sa indeplinesti mai intai sarciniile mai grele, te vei simti usurat.
 
3. Trezeste-te mai devreme
Daca te trezesti mai devreme decat de obicei, vei fi cu siguranta mai productiv. Iar daca te gandesti ca o sa te simti obosit, culca-te mai devreme seara. Vei observa imediat diferenta.
 
4. Prioritizeaza-ti sarcinile
Este important sa iti cunosti prioritatile si sa te concentrezi asupra lucrurilor cu adevarat importante. Stabileste care dintre sarcini sunt urgente si care pot fi amanate.
 
5. Vizualizeaza atingerea obiectivului
Vizualizeaza si imagineaza-ti cum va fi cand iti vei atinge obiectivul si vei descoperi ca este mai usor sa ajungi in punctul dorit.
 
6. Identifica activitatile care iti irosesc timpul
Fie ca ne place sau nu, fiecare avem tendinta de a pierde timpul, facand lucruri inutile. Identifica activitatile care iti mananca timpul si incearca sa reduci frecventa acestora sau sa le elimini.
 
7. Stabileste anumite intervale de timp pentru verificarea email-ului / conturilor de pe retelele de socializare
Fie ca realizezi sau nu, probabil ca pierzi mult timp in fiecare zi verificandu-ti casuta postala sau News Feed-ul de pe Facebook. Stabileste un interval clar in care sa te concentrezi asupra muncii, rezistand tentatiei de a mai arunca cate o privire asupra profilurilor de pe retelele de socializare.
 
8. Monitorizeaza-ti timpul
Este important sa stii cum iti folosesti timpul si in ce conditii ai tendinta sa il irosesti. Astfel poti renunta la activitatile inutile.
 
9. Stabileste limite rezonabile
Nu este indicat nici sa iti umpli toata agenda cu proiecte si activitati complexe. Stabileste niste obiective rezonabile si realiste, astfel incat sa te poti bucura si de timp liber.
 
10. Fii disciplinat
Disciplina este esentiala in managementul timpului. Fa-ti un program zilnic si nu te abate de la el. Trezeste-te la aceeasi ora in fiecare dimineata, incearca sa te culci cat mai devreme, dormi suficient, munceste cu spor, dar ofera-ti si timp de relaxare.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016