Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi pentru un discurs reusit

Tags: discurs, mesaj, audienta, aristotel, retorica

Pregatirea si sustinerea unei prezentari publice poate fi o reala provocare pentru oricine. Nu trebuie doar sa transmiti un mesaj puternic, dar si sa reusesti sa convingi audienta si apoi sa te asiguri ca aceasta a inteles cu adevarat ce ai avut de spus.
Putem invata insa direct de la maestrul retoricii, Aristotel. Indiferent daca prezentarea va fi una mai lunga sau daca doresti pur si simplu sa subliniezi niste puncte principale, este important sa retii urmatoarele trei asptecte:
 
1. Comunica audientei care va fi mesajul tau

Orice prezentare trebuie inceputa prin sublinierea mesajului ce urmeaza a fi dezbatut. Acest mesaj ar trebui sa ia in considerare doua aspecte esentiale: ce vrei tu sa le comunici si ceea ce vor ei sa auda. Este foarte important sa stii ce isi doreste audienta sa auda.
 
2. Comunica mesajul propriu-zis

Acum este timpul sa comunici audientei mesajul propriu-zis. Argumenteaza-ti punctele de vedere si ai grija ca mesajul sa fie bazat pe logica, adica sa evidentiezi beneficiile. Insa nu uita ca un mesaj puternic trebuie sa ii impresioneze cu adevarat pe cei din sala, sa le ajunga la inima. Ajuta-i pe oameni sa simta de ce elementele prezentate de tine sunt atat de importante si cum li se va imbunatati viata daca iti vor urma sfaturile.
 
3. Reitereaza mesajul

Acum este momentul in care le poti oferi celor sala un motiv pentru care ar trebui sa creada in tine si in ideile tale. Demonstreaza cum vei duce la indeplinire mesajul prezentat, cum vei trece cu brio peste orice dificultati intalnite.
 
Daca iti structurezi mesajul astfel, audienta va avea ocazia sa inteleaga pe deplin ce doresti sa comunici si cum vei reusi sa realizezi cele prezentate.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016