Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 pasi spre succes si indeplinirea obiectivelor

Tags: succes, gandire pozitiva, perseverenta, obiectiv, termen limita, consecinte

Cu totii ne dorim sa avem succes in viata. Atunci cand am incercat si am esuat, succesul nu mai pare atat de posibil. Desi poate fi dificil sa ai succes in tot ceea ce iti propui, totul porneste de la modul in care privesti lucrurile. Iata cateva aspecte de care sa tii cont.
1. Defineste-ti valorile
Ce este important pentru tine? Este foarte important sa iti definesti valorile si sa iti stabilesti obiective concrete, in functie de aceste valori. Ofera-ti timp de gandire pentru a gasi ce iti place cu adevarat. Apoi, reaminteste-ti in fiecare zi si reflecta asupra acestor valori. In tot ceea ce faci, incearca sa nu te abati de la aceste valori.
 
2. Alege un obiectiv
Pentru inceput, alege un singur obiectiv. Ceva suficient de important incat sa iti ofere sentimentul de implinire, de realizare, care sa fie in conformitate cu principiile si valorile tale. Este important sa nu iti pierzi concentrarea. Cu cat esti mai concentrat asupra realizarii obiectivului, cu atat iti cresc sansele de reusita. Daca incerci sa faci prea multe deodata, s-ar putea sa nu iti iasa nimic. Este mai bine sa iti alegi cate un obiectiv principal asupra caruia sa te concentrezi.
 
3. Stabileste un termen limita pentru indeplinirea obiectivului
Stabileste o data limita. Nu alege un termen imposibil, dar nici nu iti permite prea multa flexibilitate. Fii realist. Daca iti impui mental un termen limita, procesul devine mult mai concret si realizabil. Si poti vizualiza atingerea obiectivului.
 
4. Adopta o gandire pozitiva
Ai incredere in capacitatea ta de reusita. Vizualizeaza atingerea obiectivului in termenul stabilit, fara a te gandi la obstacolele ce iti pot sta in cale. Succesul este inevitabil. Chiar daca multi iti vor spune ca vei esua, tu nu trebuie sa fii unul dintre ei!
 
5. Stabileste consecinte pentru neindeplinirea obiectivului
Stabileste anumite consecinte negative pentru nerealizarea obiectivului. Daca reusesti sa te motivezi fara a stabili consecinte negative, e perfect. Daca stii insa ca esti mai lenes din fire si ai tendinta sa amani lucrurile, nu ezita sa stabilesti niste „pedepse”.
 
6. Prioritizeaza
Prioritizeaza sarcinile. Realizand mereu ceea ce este cu adevarat important, vei reusi sa indeplinesti obiectivul principal. A scapa de lucrurile mai dificile te va ajuta sa ai incredere in propriile forte, iar productivitatea ta va creste.
 
7. Risca
Impinge-ti limitele si iesi din zona de confort. Doar asa poti invata si progresa. Daca vrei sa ai succes, nu poti sa eviti riscurile. Fii curajos si fa pasii necesari.
 
8. Fii perseverent
Atunci cand iti asumi riscuri, cu siguranta vei esua de cateva ori. Multi oameni renunta prea usor in urma unui esec. Nu trebuie sa fii unul dintre ei. Vizualizeaza succesul si nu te lasa niciodata batut. Fii perseverent, chiar si in urma unui esec.
 
9. Invata, invata, invata
Nu te opri niciodata din invatat. Cauta noi moduri de a-ti pastra mintea activa. Ai cate ceva de invatat de la oricine.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.42 din 5 - 13 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016