Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google va concedia 4.000 de angajati Motorola

Tags: disponibilizari, google, concediere, motorola mobility, piata smartphone-urilor

Google va renunta la 4.000 de angajati ai Motorola Mobility, sau aproximativ 20% din personalul companiei, incepand chiar de astazi, relateaza Business Insider. De asemenea, vor fi inchise o treime din cele 94 de sedii Motorola din intreaga lume.
Aceasta nu este tocmai o decizie surprinzatoare, deoarece atunci cand Google si-a anuntat decizia de a achizitiona Motorola Mobility, in august 2011, cei 19.000 de angajati ai companiei reprezentau aproximativ 60% din personalul Google.
 
Aceste reduceri de personal reprezinta primul pas din planul Google de a reinventa Motorola, o companie care a fost demult depasita de principalii sai competitori, Apple si Samsung.
 
Google a achizionat Motorola in principal pentru cele 17.000 de brevete ale companiei si pentru a dezvolta propriile tablete si smartphone-uri beneficiind de expertiza companiei in domeniu.
 
Aproximativ o treime din cele 4.000 de disponibilizari vor avea loc in Statele Unite. Compania isi doreste sa renunte la dispozitivele low-end, sa paraseasca pietele neprofitabile si sa se concentreze in schimb asupra catorva smartphone-uri importante, a declarat Dennis Woodside, noul CEO al Motorola.
 
Insa cei mai multi analisti au dubii cu privire la succesul companiei pe o piata a smartphone-urilor dominata de Apple si Samsung. „90 la suta din profitul inregistrat pe piata smartphone-urilor va apartine companiilor Apple si Samsung, iar toate celelalte companii, Motorola, RIM, LG sau Nokia, se vor incadra in cele 10 procente ramase”, a declarat Charlie Kindel, fost manager in cadrul Microsoft.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016