Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Urmeaza-ti pasiunea: 4 sfaturi pentru orice antreprenor in devenire

Tags: antreprenori, antreprenor in devenire, afacere, piata, lansarea unei afaceri, antreprenoriat, curaj

Iti doresti sa devii antreprenor, insa nu ai curajul sa faci primul pas? Daca gasesti mereu scuze pentru a nu demara inca afacerea, citeste randurile de mai jos, care speram ca te vor ajuta sa recapeti incredere in fortele proprii si sa iei o decizie ferma.
 
1. Hotaraste-te daca esti cu adevarat pasionat si suficient de motivat pentru a incepe o afacere
 
Antreprenoriatul nu este pentru oricine. Chiar daca pare a fi o cariera extrem de interesanta, plina de aventuri si de recompense financiare si personale, realitatea este ca ai nevoie de multa tarie de caracter, auto-motivare si incredere pentru a porni propria afacere. Daca nu te potrivesti profilului, nu este niciun fel de problema. Fii sincer cu tine si decide daca ai intr-adevar tenacitatea si spiritul antreprenorial in sange. Nu uita ca antreprenoriatul presupune sa iesi zilnic din zona de confort si sa infrunti multe provocari.
 
2. Studiaza in profunzime piata
 
Inainte de a te incumeta sa iti asumi riscuri importante si sa iti lansezi propria afacere, este important sa cunosti competitorii si piata pe care urmeaza sa intri. Cine sunt potentialii clienti? Unde ii vei gasi? Succesul in afaceri presupune o expertiza in domeniu, dar si o planificare si o executie de exceptie.
 
3. Fa-ti un plan de rezerva
 
Daca esti cu adevarat pasionat si iti doresti sa pornesti afacerea, va trebui mai intai sa faci rost de banii necesari. Lipsa timpului si lipsa banilor sunt principalele piedici care stau in calea demararea unei afaceri. Rezerva-ti timp pentru a-ti planifica resursele si evita orice cheltuieli inutile. Nu iti parasi jobul actual pana nu esti sigur ca noua afacere iti va asigura un trai decent. Cu toate ca antreprenoriatul presupune asumarea multor riscuri, este intelept sa fii precaut si sa nu te ingropi in datorii.
 
4. Cere sprijinul familiei si prietenilor

Persoanele apropiate sunt de neinlocuit cand te pregatesti sa iti lansezi propria afacere. Incurajarea primita din partea prietenilor si familiei iti ofera rezistenta psihica si te ajuta sa depasesti orice obstacol. Prietenii si familia sunt de asemenea cei care te cunosc cel mai bine si care iti pot identifica punctele forte si slabiciunile. Acestia te pot ajuta sa te cunosti mai bine.

Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016