Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple schimba software-ul pentru laptopuri si telefoane

Tags: macbookair, apple, google, harti, imbunatatiri macbook

La inceputul acestei saptamani, Apple a introdus o noua versiune a sistemului de operare folosit pentru iPhone si iPad. Printre acestea, deloc suprinzator, se afla si o aplicatie care permite utilizatorior sa vada harti in format tridimensional.


Prin aceasta modificare, Apple a renuntat la software-ul furnizat de Google pentru localizarea pe harta. Astfel, legatura din cele doua companii s-a slabit si mai mult. Reprezentanti ai companiei au pus accentul pe faptul ca dezvoltarea de programe pentru propriile dispozitive constituie una dintre directiile pe care Apple le gestioneaza cel mai bine.

MacBookAir a fost upgradat printr-un microprocesor mult mai rapid si un webcam imbunatatit. Cele mai mari schimbari au fost aduse in cazul MacBook Pro care este acum cu un sfert mai subtire decat vechiul model si care se lauda cu una dintre cele mai fine rezolutii.

Un MacBook Pro, in urma acestor modificari, porneste de la un pret de 2.200 dolari, acesta crescand in functie de dotari. Tot pentru acest laptop s-a renuntat si la vechiul DVD-drive, informatiile fiind acum transferate prin intermediul unei memorii de tip flash.

Colaborarea dintre cele doua companii a incetat sa mai fie una la fel de reusita dupa ce Google a lansat Android, sistemul de operare care ocupa primul loc in lume cand vine vorba de dispozitivele mobile.

Pentru a putea avansa in competitia cu Google, Apple a cumparat treptat in ultimii trei ani mai multe companii care se ocupa cu realizarea de harti pentru gadget-uri si diverse sisteme de operare.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016