Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Pana in 2016, economia web se va dubla

Tags: internet, google, utilizatori, internet mobil, smartphone

In urmatorii ani, vom asista la o dublare a economiei web in tarile member G20, asa sustine Boston Consulting Group. Studiul, care a fost sustinut de Google, prezice faptul ca peste aproximativ patru ani, 3 milarde de oameni vor utiliza internetul, adica aproape jumatate din populatia planetei.
Se pare ca accesarea internetului prin intermediul unui computer personal si al cablurilor de cupru va deveni de domeniul trecutului, din ce in ce mai multi oameni conectandu-se la internet de pe telefoanele mobile, odata cu scaderea preturilor la smartphone-uri.
 
In prezent, in jur de 200 de milioane de persoane acceseaza pentru prima data internetul in fiecare an. Se estimeaza o crestere rapida a utilizarii internetului mobil, acest lucru fiind principalul factor care va influenta si cresterea valorii economiei web, de la 2,3 trilioane de dolari, cat inregistra in 2010, la 4,2 trilioane de dolari.
 
Aparitia unui "altfel" de internet
 
Studiul a mai adus in prim-plan mai multe descoperiri cu privire la aparitia unui internet nou, care va aduce cu sine urmatoarele schimbari:
 
-         accesul la internet nu va mai fi considerat a fi un lux
-         aproximativ 80% din utilizatori vor accesa internetul de pe mobil
-         internetul va permite consumatorilor si companiilor sa interactioneze mult mai usor, devenind un instrument social
-         majoritatea utilizatorilor de internet vor fi locuitori ai unor tari aflate in dezvoltare. Astfel, China va inregistra peste 800 de milioane de utilizatori de internet, mai mult decat toti utilizatorii din Statele Unite, India, Franta, Germania si Marea Britanie laolalta.
 
Gigantul IBM estimeaza faptul ca, pana in 2015, peste un trilion de dispozitive vor fi conectate la internet. Acest lucru este in concordanta cu ideea potrivit careia un numar tot mai mare de dispozitive, de la senzori, pana la radiatoare, vor fi conectate la internet in viitorul apropiat.

 
Companiile vor fi obligate sa isi adapteze procesele si structurile pentru a imbratisa economia digitala, avand in vedere ca brandurile care si-au construit deja o imagine puternica online le-au depasit ca si profit pe cele care nu au investit in promovarea pe web.
 
Printre companiile care vor avea cel mai mult de castigat datorita cresterii rapide a ratei de utilizare a internetului se numara bineinteles gigantul Google, dar si alte branduri precum Amazon, Facebook, Apple, Baidu, Tencent sau Yandex.

Sursa: BBC News
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016