Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cifrele vorbesc: Apple vs Google

Tags: apple, google, business, oameni, retele de socializare, actiune, twitter

Sunt putini oameni din lumea civilizata care sa nu fi auzit de Google sau Apple. Nume mari, businness-uri uriase, abordari diferite. O companie este cunoscuta pentru ambitia de a nu lansa produse beta, dar si pentru cultul secretelor, iar cealalta este renumita pentru "orice-in-beta" si deschiderea sa extrema in fata publicului, scrie PC World.
Ar fi interesant sa urmarim o confruntare in cifre, desi, in luna august, Apple a devenit cea mai valoroasa companie din lume, la mica distanta de Exxon, iar Google nu este nici macar pe aproape.

 
 

Numar de angajati
 
Apple are de aproape doua ori mai multi angajati cu norma intreaga decat Google, insa cei mai multi lucreaza in magazinele pe care compania le detine in intreaga lume.
 
 
 

Ani in business
 
Apple are 34 de ani, in timp ce Google - 13 ani.

 

IPO Stock Price
 
Pretul ofertei initiale publice a Google a fost de aproape patru ori mai mare decat cea a Apple. Sa nu uitam insa ca cea a Apple s-a realizat in 1977, iar cea a Google in 2004.

 

Pretul pe actiune
 
Desi compania Apple este mult mai valoroasa decat Google, pretul unei actiuni Google este aproape de doua mai mare decat a unei actiuni Apple.

 
 

Numar de sisteme de operare active
 
Desi Apple si Google sunt despartite de patru sisteme de operare, trebuie sa admitem faptul ca doar trei sunt "infloritoare", Google Chrome OS neintrand in categoria celor apreciate.

 

Dimeniune sediu
 
Campusul actual al Apple este un pic mai mare decat Googleplex, insa cel de-al doilea campus, cel care seamana cu o nava spatiala, va fi chiar mai mare chiar decat Pentagonul.

 

Avere CEO
 
Averea sefului Google este estimata la 16,7 miliarde de dolari, in timp ce a lui Steve Jobs era aproximata la doar 7 miliarde de dolari. Averea lui Tim Cook, actualul CEO al Apple, este necunoscuta.

 

Salariu CEO
 
Salariul actualului CEO al Apple nu seamana deloc cu cel al predecesorului sau, care avea o remuneratie de 1 dolar pe an. In 2010, Tim Cook avea un salariu de 800 de mii de dolari, iar, odata cu obtinerea noii functii, este foarte posibil sa fi crescut. Salariul anual al lui Larry Page este de 1 dolar.

   

Varsta CEO
 
Seful Apple este mult mai in varsta decat cel al Apple, insa nu a fost mereu asa. Fostul CEO Google, Eric Schmidt, este nascut la doar doua luni diferenta de Steve Jobs.

 

Cati CEO a avut fiecare companie
 
Anii tulburi ai Apple fara Steve Jobs au dus la cresterea numarului de CEO ai societatii.

  

Numar fondatori ai companiei
 
Apple are trei cofondatori, in timp ce Google are doi.

 

Dispozitive mobile activate
 
In iunie 2010, Apple avea 200 de milioane de dispozitive iOS activate, spre deosebire de cele 100 de milioane de device-uri Android, din luna mai.

 

Numar rezultate cautari in Google
 
Avand in vedere cat de apreciate de public sunt produsele Apple, n-ar fi fost de mirare ca acesta sa detina cele mai multe rezultate de cautare, diferenta este insa uimitoare. Sa nu uitam insa ca Google este totusi un motor de cautare.

 

Numar retele socializare
 
Apple a incercat o singura retea de socializare, care nu a functionat tocmai potrivit asteptarilor. Nici Google nu a avut mai mult succes pe aceasta nisa, insa se pare ca cea mai recent lansata, Google+, este ceva mai agreata de public.

 

Numar bloguri oficiale
 
Deschiderea catre public a celor doua companii este mai mult decat evidenta prin numarul de bloguri oficiale.

 

Twitter Followers
 
Google are mai multi followeri pe Twitter decat pe Google+. Apple nu detine conturi pe niciuna din cele doua retele.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016