Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie ce postezi online: Peste un sfert dintre angajatori iti arunca CV-ul la cos, nemultimiti de profilurile tale

Tags: cv, prifil online, angajatori, job, facebook

Ai trimis zeci sau sute de CV-uri si nu ai fost sunat de angajatori? Este un semnal clar ca trebuie sa te uiti mai bine la profilurile de pe retelele de socializare, pentru a da bine in ochii viitorilor angajatori. Potrivit unui studiu realizat de Telstra, peste un sfert dintre firmele australiene au renuntat sa contacteze candidatii la un job bun, dupa ce i-au cautat pe Google.

Cei mai multi dintre angajatori tin cont de mesajele si pozele pe care le postezi pe LinkedIn, Facebook sau Twitter. "Mai ales tinerii care abia au intrat pe piata fortei de munca trebuie sa fie atenti la tipul de fotografii pe care le posteaza pe Internet. S-ar putea sa nu fie contactati de angajatori si sa nu stie de ce", spun realizatorii studiului.

Potrivit studiului, peste jumatate dintre manageri nu accepta cererile de prietenie pe Facebook sau LinkedIn venite din partea subordonatilor; nu le resping, dar le ignora. Sub 20% dintre manageri cauta pe site-urile de socializare comentariile negative postate la adresa lor sau a firmei la care lucreaza, se arata in sondajul mentionat.

In acelasi timp, unu din zece angajatori folosesc social media in scopuri de supraveghere.  Ceea ce postam nu numai ca ne amuza prietenii, dar ii ajuta sip e sefii nostril sa emita judecati de valoare care ne pot afecta carierele.

 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016