Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine te cauta pe internet si de ce

Tags: confidentialitate online, retele de socializare, identitate online, cautare google, informatii personale, parola, protejarea datelor

Ai incercat vreodata sa iti cauti numele pe Google? In ziua de astazi, cel mai simplu mod de a afla informatii despre o persoana este sa ii cauti numele pe internet. Te-ai gandit insa cine ar putea sa te caute si in ce scop?
Exista mai multe categorii de oameni care ar putea incerca sa iti dea de urma in mediul online. Cine ar avea interes sa afle cat mai multe informatii despre tine?
 
1. Angajatorii
Daca in trecut singurul mod de verificare a unui candidat era prin intermediul CV-ului si al referintelor furnizate de acesta, acum lucrurile stau complet diferit. Aproape toti angajatorii realizeaza un profil al candidatului in functie de informatiile gasite pe internet. Acestia vor cauta sa descopere orice minciuna din CV sau aspecte din trecutul tau care ar putea avea o influenta negativa asupra companiei.
 
2. Bancile/Serviciile financiare
Daca aplici pentru obtinerea unui credit, institutiile bancare vor efectua cu siguranta verificari amanuntite pe internet. Acestea vor sa iti verifice identitatea, sa afle daca ai furnizat informatii false sau daca ai avut probleme financiare in trecut.
 
3. Persoanele rau intentionate
Nu doar angajatorii si institutiile bancare vor sa afle detalii despre identitatea ta online. Exista multi raufacatori care se pot folosi de informatiile pe care le-ai furnizat pe internet pentru a-ti face rau. Am auzit deseori de persoane ale caror case au fost jefuite dupa ce si-au postat locatia prezenta prin intermediul retelelor de socializare. De asemenea, iti pot fi furate datele cartilor de debit/credit folosite pentru cumparaturile online.
 
Google si Facebook sunt instrumentele cel mai des folosite in acest scop.
 
Ce poti face pentru a te proteja?
 
In primul rand, umbla la setarile de confidentialitate ale conturilor de Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Daca nu modifici setarile, te expui unor riscuri inutile si poti regreta mai tarziu. Este indicat sa iti setezi ca profilul de Facebook sa fie vizibil doar prietenilor din lista, pentru a nu permite tuturor necunoscutilor sa aiba acces la datele tale personale.
 
Poti de asemenea sa creezi o alerta Google, prin care sa fi anuntat atunci cand numele tau apare mentionat pe internet.
 
Si nu in ultimul rand, alege o parola sigura, nu o divulga nimanui si nu folosi aceeasi parola pentru toate conturile.
 
Alege sa nu divulgi prea multe informatii personale pe internet, indiferent de situatie, deoarece nu poti sti niciodata cand acestea se vor intoarce impotriva ta.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016