Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coreea de Nord se rebranduieste: Kim Jong Un ii lasa pe supusii sai sa manance pizza si sa aiba mobil

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong Un face o incercare mareata de a-si rebrandui tara, permitand o oarecare relaxare a dictaturii: mai multe femei poarta pantaloni (prmisi inainte doar daca lucrai pe camp sau la fabrica) si pantofi cu platforma si in magazine au aparut telefoanele mobile.
Kim Jong Un a dat voie sa existe pe piata si mancaruri anterior interzise fiind considerate, cum altfel, prea occidentale, cum ar fi pizza, cartofi prajiti si hamburgeri, iar copiii de scoala sunt dusi gratuit in excursii la Zoo sau in parcurile de distractii.

Este greu sa fii un lider inovator in secolul al 21-lea si sa creezi o natiune paradisiaca pentru copii, urmand, in acelasi timp, pasii uriasi ai bunicului sau si fondatorului tarii, Kim Il Sung. Dong Yong-Sueng, specialist nord coreean la Institutul de Cercetari Economice Samsung, a declarat: 'Este totul parte a incercarii sale de a imita imaginea calda si parinteasca a bunicului sau'.
 
Kim Jong Un si-a asumat oficial titlu de lider suprem pe data de 28 decembrie anul trecut, in timpul funeraliilor nationale ale tatalui sau, Kim Jong Il. Acesta din urma a fost receptat ca un lider puternic, dar rece. Insa Kim Jong Un vrea sa readuca o stare de iubire fata de conducatorul tarii similara celei „simtite” in anii 1970. In vremea bunicului sau, economia tarii era sprijinita de Uniunea Sovietica: de acolo primeau suficienta hrana pentru a hrani natiunea.

'Puternica si prospera Coree a viitorului ai carei creatori veti fi, va fi cea mai puternica tara in care fiecare casa se va umple de rasete si unde toata lumea va trai in armonie', a anuntat el multimii de 20.000 de copii invitati la Phenian, capitala Coreei de Nord, pentru a sarbatori cea de-a 66-a aniversare a Uniunii Pionierilor Coreeni. Aceasta Uniune include copiii cu varste intre 9 si 14 ani.
 
La reuniunea mai sus amintita, copiii invitati au fost alesi de liderii partidului unic, onoare ce s-a tradus si in vizite la Zoo, parcuri de distractii si participarea la concerte.

In plan mai larg, in ciuda restrictiilor dure, femeile nu au pierdut gustul pentru moda si, remarca cercetatorul de la Institutul de Cercetari Economice Samsung, au continuat sa-si vopseasca parul si sa-si faca parul permanent. Au inceput chiar sa poarte pantofi cu tocuri inalte si gluji skinny. Platformele au fost unul dintre cele mai populare produse de pe piata anului trecut.
 
Studiul citat de Institutul Samsung si preluat de ABC News se bazeaza pe informatii de la refugiati politic, din presa sau din alte surse.
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016