Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De pe la noi: 10 mascote celebre

Tags: masote, romania, branduri, mascota domo, orange

Sunt acei purtatori de cuvant care nu au nevoie de salariu ori odihna. Nu se imbolnavesc, nu ameninta cu demisia, nu au varsta si nici hachite. Dau o nota hazlie brandului pe care-l slujesc, sunt indragite si memorabile. Nascute pentru a reprezenta o companie, o organizatie sau doar un produs, mascotele sunt promoterii perfecti si cei mai de seama.
Fac parte din elementele care alcatuiesc un brand, alaturi de logo si slogan, si pot fi de mare folos in recunoasterea acestuia de catre marele public. Create pornind de la oameni, animale sau obiecte, mascotele permit o mai buna identificare, amintire si intelegere a companiei si produselor ei. In plus, pot aduce vanzari suplimentare atunci cand sunt vandute pe post de jucarii sau suveniruri.  

Unele dintre ele au fost create cu atata iscusinta si au fost atat de indragite incat au rezistat testului timpului, fiind cunoscute la nivel mondial. Dar nu acestea din urma fac obiectul articolului de fata, ci acelea care au facut si fac istorie pe meleagurile noastre. Asa ca iata, in premiera, o colectie de mascote pe care publicul roman le recunoaste si indrageste.
 
Do si Mo – Fac furori pentru retailerul Domo. Lansate in 2008, cele doua mascote simpatice sunt reprezentarea caricaturala a unui catel (Do) si a unei pisici (Mo). Provenienta numelor lor de botez este lesne de inteles, simpla alaturare da DoMo.

 
Robingo – S-a lansat in 1993, odata cu jocul de noroc Robingo, o productie de mare succes a TVR1. Prezenta sa era nelipsita de la orice emisiune si de pe biletele de joc.
 

Bufnita Alexa
– Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi este singura institutie de invatamant superior din Romania care si-a creat propria mascota pentru a-si promova programele educationale.


Omuletul Cetelem
– Daca ati beneficiat de un credit in reteaua de magazine Flanco sau Dedeman, cu singuranta cunoasteti si mascota Cetelem. Cetelem IFN este un brand aflat sub cupola BNP Paribas.



Thin si Fat
– Cele doua mascote ale Orange create pentru promovarea cartelelor PrePay au fost lansate in 2008 si au facut furori in randul tinerilor. Unele se vindeau chiar pe sub mana.


Iepurasul Duracell
– Spoturile, printurile, ambalajele l-au facut celebru pe iepurasul Duracell. Sau o fi invers?


CampEON
– A fost creata pentru a promova turneul E.ON Kinder, un eveniment sportiv dedicat copiilor si organizat de Grupul E.ON.


 
Stelio – Este mascota FC Steaua Bucuresti inca din 2009 si este menita sa reprezinte spiritul sportivilor din Ghencea.  

Delma
– Dincole de aparitiile in clipuri publicitare si prezenta pe ambalajele margarinei cu acelasi nume, mascota Delma a fost la un moment dat vedeta in celebra emisiune „Teo Show” de la ProTV.

Deliciosul de Vaslui
– Poate nu este cunoscuta chiar de toata lumea, insa mascota celor de la Safir, o companie romaneasca ce produce si comercializeaza carne de pui, este o vedeta in devenire, care a avut parte de propria sa campanie de promovare.


Dintre toate acestea, voua care va este mai draga? Dati-ne de stire printr-un comentariu.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 3 comentarii

Raducu 28-Aug-2012 15:45:29
Apa nu-i
Lumina nu-i
Deliciosul de Vaslui !
Mihaela 17-Feb-2012 13:40:10
Noi il iubim pe Deliciosul !
ela 10-Feb-2012 10:39:54
Bufnitaaa <3

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016