Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Instagram preia cateva functii de la Pinterest

Tags: instagram, pinterest, functie

Acum trei ani Instagram prelua un lucru vital de la Snapchat: videoclipuri si/sau imagini care dispar dupa un anumit timp. Acum reteaua sociala urmareste implementarea unei functii intalnita pe Pinterest care e apreciata de multi utilizatori.
Codul din spatele aplicatiei pentru Android arata ca afacerea detinuta de Facebook a prototipat o optiune de creare a unor "colectii publice" de continut, la care pot contribui mai multi utilizatori. 

Instagram a lansat functia Collections (colectii) acum doi ani pentru a permite utilizatorilor sa salveze si sa-si organizeze postarile preferate din feed, scrie TechCrunch. Dar, permitand utilizatorilor sa faca publice colectiile, Instagram ar deveni un concurent direct al Pinterest.

Practic, utilizatorii platformei online ar putea folosi aceasta caracteristica pentru a crea colectii comune de destinatii de calatorie, haine, sau meme-uri. 

De asemenea, aceasta functie ar putea sa reduca numarul furturilor de continut (fara acord) care au provocat atacuri impotriva "curatorilor" de continut - pagini de Instagram care posteaza continut realizat de alti utilizatori. In loc sa posteze doar propriul continut, acestia si-ar putea exprima identitatea prin intermediul colectiilor publice - chiar daca acel continut nu este realizat de ei. Daca functia suna familiar, intelegi de ce acest lucru ar putea afecta viitoarea oferta publica initiala de 12 miliarde de dolari a Pinterest.

Optiunea "Fa colectia publica" a fost descoperita de cititorul TechCrunch Jane Manchun Wong. Functia nu este disponibila publicului, dar din codul aplicatiei Instagram pentru Android a reusit sa genereze o captura de ecran a prototipului. 

Reprezentantii Instagram au declarat pentru TechCrunch ca "nu testeaza aceasta functie", care este raspunsul lor standard la solicitarile de presa despre produse care nu sunt disponibile pentru utilizatorii publici, dar care se afla curs de dezvoltare. 

Ar putea trece o perioada pana cand Instagram va incepe sa testeze public aceasta caracteristica, iar compania ar putea oricand sa elimine optiunea. Totusi, functia ar oferi utilizatorilor mai multe optiuni de activitati pe Instagram, iar prototipul ofera o perspectiva asupra strategiei companiei. 
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016