Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Publicitatea mincinoasa costa bani: Nutella trebuie sa plateasca 3 milioane de dolari pentru ca a dus in eroare consumatorii

Tags: nutella, proces, publicitate mincinoasa, consumatori

Nutella are de platit 3 milioane de dolari clientilor care au cazut in plasa sa publicitara, considerand ca ciocolata tartinabila este un aliment sanatos. Decizia vine ca urmare a unui proces desfasurat in SUA, in care compania a fost acuzata de publicitate mincinoasa.
Nutella a fost data in judecata de catre mama unui copil in varsta de 4 ani in luna februarie a anului trecut. In plangerea adresata instantei, reclamanta sustinea ca a fost socata cand a aflat de la prietenii ei ca Nutella nu este de fapt un aliment „sanatos” si „hranitor” precum sustine reclama. Ba dimpotriva, produsul contine un nivel ridicat de grasimi saturate si de zahar, ingrediente care pot duce la obezitate infantila, diabet si boli cardiace.
 
Clientii care au cumparat crema de cicolata Nutella in perioada 1 ianuarie 2008 si 3 februarie 2012 pot primi din partea companiei suma de 4 dolari pentru pana la 5 produse cumparate.

Pentru a beneficia de suma de bani, consumatorii nu trebuie decat completeze un formular electronic cu cererea lor.

Interesant este faptul ca in reclama incriminata nu se mentioneaza nicaieri clar si raspicat ca ar fi vorba despre un aliment sanatos, ci doar se induce o astfel de idee prin asocierea produsului cu un stil de viata sanatos. Cu toate acestea, instanta a dat castig de cauza consumatorilor.  
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016