Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ramanem fara Internet pe 31 martie?

Tags: anonymous, hackeri, atac 31 martie, black out

Grupul de hackeri Anonymous a reusit deja sa savarseasca mai multe atacuri asupra unor site-uri importante din intreaga lume.


Dupa ce au demonstrat ca masurile de securitate luate de site-urile respective nu le-au stat in cale, acestia ameninta sa opreasca Internetul in intreaga lume la data de 31 martie, in cadrul operatiunii "Global Blackout".

"Marea pana de Internet" ii ingrijoreaza pe unii specialisti care iau in serios aceste atacuri, in vreme ce altii considera ca aceasta amenintare nu va fi pusa in practica, facand o legatura intre ziua de 1 Aprilie si cea anuntata de grupul Anonymous.

Cu toate acestea, hackerii care fac parte din aceasta organizatie isi mentin avertizarea, precizand ca acest atac reprezinta o forma de protest fata de SOPA, documentul care a iscat controverse in intreaga lume.


Acestia au de gand sa atace 13 servere principale care asigura, practic, functionarea Internetului la nivel global, prin traducerea numelor de domeniu in adrese IP.

In cazul in care atacul Anonymous va fi indeplinit, site-urile nu vor mai functiona in ziua respectiva, iar acest lucru va avea, in mod cert, consecinte dezastruoase.

Fie ca este o gluma sau nu, specialistii isi iau masuri de siguranta. Pana la urma, daca zambim cand citim un articol in care cineva prevesteste sfarsitul lumii, sfarsitul Internetului nu pare la fel de imposibil.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016