Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa te dai pe net incognito? Ai solutii

Tags: intimitate, google, yahoo, bling, duckduckgo, date personale

Motoarele mari si titrate de cautare, Google, Bing sau Yahoo pastreaza o lista a cautarilor pe care le faci si iti construiesc un profil de utilizator pe baza acestora. Nu mai vrei sa fii folosit ca masa de manevra, nu mai vrei reclame targetate, asa ca ai nevoie de alternativa. Vezi mai jos cateva motoare mai noi care nu se ambitioneaza sa te cunoasca.
DuckDuckGo spune direct pe homepage (o pagina de start simpla, curatica) ca nu pastreaza nicio informatie care ar putea duce la identificarea vreunui utilizator. Nu foloseste cookie-uri si sterge de pe serverele sale IP-urile utilizatorilor. Nici nu identifica daca doua cautari s-au facut de la acelasi computer sau nu.
Daca-ti place ce primesti de la Google, dar vrei sa te ascunzi dupa perdea, incearca Ixquick's Startpage. Startpage cauta in Google, preia rezultatul si ti-l trimite. Tot ceea ce vede Google sunt multe cereri de cautare venite din partea serverelor Startpage. Google nu poate asocia niciuna din cautari cu vreun utilizator si nici nu iti poate memora cautarile. Ca si DuckDuckGo, Startpage nu foloseste cookie-uri, sterge imediat adresele IP si nu pastreaza lista cautarilor pe care le faci.
 
Ixquick este principalul motor de cautare folosit de compania care a dezvoltat Startpage. Spre deosebire de cel din urma, Ixquick iti trimite rezultate din mai multe surse, nu doar de pe Google. Ixquick si Startpage se aseamana foarte mult din punctul de vedere al design-ului si al functionalitatii.
 
Blekko nu e atat de performant ca DuckDuckGo si Ixquick, insa ofera mai multa intimitate decat Google, Bing si Yahoo. Blekko stocheaza informatiile personale, insa le sterge dupa 48 de ore. Google pastreaza aceste informatii pentru 9 luni si apoi le face anonime, fara insa a le sterge. Totusi, daca vrei, poti dezactiva colectarea datelor bifand setarea SuperPrivacy. Blekko iti permite si sa scoti reclamele cu totul din pagina.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016