Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doi oameni care purtau ochelari Google au fost atacati. De ce ii deranjeaza pe ceilalti?

Tags: google glass, ochelarii google, atac, atacati, activiti, san francisco

Ideea de a purta ochelarii Google pare sa starneasca mai multe controverse decat ne-am fi asteptat. Luna trecuta, doi oameni care purtau Google Glass au fost victimele unor astfel de hartuiri sau atacuri, in ambele situatii principalul motiv fiind ochelarii.

In primul caz, dupa ce prezentase de la fata locului desfasurarea unui protest organizat fiindca un angajat Google cumparase o cladire si ii evacuase pe locatari, reporterul care purta ochelarii s-a retras intr-o cafenea din apropiere pentru a-si completa in scris raportul cu privire la evenimente.

Persoana in cauza i-a smuls acestuia ochelarii de la ochi, aruncandu-i pe trotuar si producandu-le astfel si o defectiune majora.

Tensiunile in San Francisco au crescut in jurul acestui subiect, numarul activistilor fiind din ce in ce mai mari. Compania Google e vazuta ca un cotropitor, iar multi oameni au reactionat vehement la noii ochelari Google.

Chiar daca nu este legal sa iei ochelarii cuiva de pe fata si sa ii zdrobesti de trotuar, oamenii sustin ca este intruziv, totodata, sa porti ochelarii respectivi si ca fenomenul in sine este unul antisocial.

Stiind ca pot fi fotografiati fara sa isi dea seama, cei care vad oameni purtand ochelari Google nu se simt confortabil, iar reactiile sunt, in general, dezaprobatoare.

In plus, ochelarii pot inregistra vocile asa ca dreptul la intimitate sau sansele ca discutia de la cafea cu o prietena sa ramana doar intre voi scad considerabil.

Un utilizator YouTube a devenit cunoscut sub numele de Surveillance Camera Man dupa ce a mers la diferite persoane si le-a filmat fara acordul lor. Dupa ce acestia l-au acuzat ca i-a filmat fara ca ei sa stie, acesta a folosit drept scuza doar urmatoarea propozitie: "E OK, nu fac decat sa filmez".

Chiar daca nu e neaparat un comentariu care atrage atentia asupra ochelarilor Google, posibilitatea de a fi inregistrati fara sa stim nu ne face sa ne simtim deloc bine.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016