Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Samsung e pe primul loc la smartphone-uri

Tags: apple, iphone, samsung, galaxy, profit, competitie, smartphone

In trimestrul al treilea, Samsung Electronics a reusit sa devanseze Apple si sa devina cel mai mare furnizor de smartphone-uri, fiind livrate in perioada iulie-septembrie nu mai putin de 27,8 milioane de smartphone-uri.
Cresterea de 44% a dus astfel Samsung pe primul loc in competitia cu Apple, iar evolutia inregistrata a dus la o cota de piata de 23,8%, fata de Apple (17,1 milioane vandute in perioada mentionata) care a avut o cota de piata de 14,6% si care a trecut astfel pe locul al doilea. Pozitia a treia este in continuare ocupata de Nokia, cu o cota de piata de 14,4% dupa ce anul trecut a scazut de la 32,7%.

Apple a reusit anul acesta sa devanseze Nokia si sa fie pe primul loc doar un trimestru dupa ce a lansat iPhone 4S. In paralel, Samsung a implementat sistemul de operare Android in cazul smarphone-urilor Galaxy si a tabletelor PC. Astfel, profitul diviziei de telecomunicatii a Samsung a cresut la 2,2 miliarde de dolari si a cumulat 60% din profitul grupului.

Conflictul dintre cele doua companii a fost accentuat de acuzatia adusa de Apple cu privire la faptul ca aparatele Galaxy copiaza iPhone si iPad. Compania Apple a inregistrat o crestere a profitului in trimestrul III de 53% (6,6 miliarde de dolari), veniturile ajungand la 28,2 miliarde de dolari (dupa o crestere de 39%). noul iPhone S4 s-a vandut in peste 4 milioane de unitati in doar cateva zile de la lansare. In paralel, Samsung si Nokia au mentinut competitia stransa, lansand aparate noi luna aceasta.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016