Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbari de logo ale unor branduri importante

Tags: mareting, branding, logouri celebre, apple, microsoft

Logo-ul unui brand poate deveni intersanjabil cu identitatea sa in ochii publicului. Daca este indraznet si instantaneu recognoscibil, un logo poate intra in cultura populara, asa ca isi face reclama singur. Daca nu este facut cu cap, brandul ajunge sa mucegaiasca in obscuritate.
 
Iata cateva din cele mai celebre logouri ale timpurilor noastre si transformarile radicale prin care au trecut in drumul lor spre dominanta, conform Entreprenuer.com.
 
Yahoo
 
 
Yahoo a trecut prin cateva schimbari drastice de cand Marissa Mayer l-a preluat anul trecut. Ultimul pas in reinventare: un logo nou.
 
Mai devreme luna aceasta, gigantul IT a anuntat ca va introduce cate un logo in fiecare zi vreme de 30 de zile, anuntul final fiind facut pe 4 septembrie. Fiecare variatie zilnica a logo-ului va fi folosita in site si postata pe blogul Tumblr, pagina de Twitter si cea de Facebook.
 
Apple


 
Logoul original al Apple a fost creat de cofondatorul Ronald Wayne si nu a trait peste un an. Steve Jobs a cerut altceva, pentru ca i s-a parut ca Isaac Newton sub un copac este prea intelectual si complicat pentru a fi pus pe calculatoare.
 
Emblematicul mar muscat a fost ales ca logo in 1976, dar forma fina actuala a fost definitivata in 1998.
 
Starbucks


 
In anii '70, Starbucks avea ca logo o sirena topless pe un fond maro, inspiratie din mitologia greaca. La sfarsitul anilor '80, compania s-a decis sa treaca prin niste interpretari ceva mai moderne si, in 2011, a ajuns la logoul actual, mai simplu si verde.
 
MIcrosoft


 
Gigantul IT a trecut prin cateva transformari din 1975 incoace. Majoritatea transformarilor au avut loc in anii '80. Acelasi logo a fost folosit din 1987, pana cand a primit un redesign anul urmator. Noul logo, numit 'Segoe', a incorporat simbolul a patru patratele colorate, fiind similar logoului utilizat la sistemul de operare Windows.
 
McDonald's


 
Arcadele aurii ale lui McDonald's pot fi usor de dientificat peste tot in lume, dar nu au facut parte dintotdeauna din brandingul gigantului. Compania de 35 de miliarde de dolari a inceput in anul 1940 ca un restaurant de barbeque, apartinand si fiind coordonat de Richard si Maurice McDonald.
 
Versiunea actuala a logoului a aparut in 2003 si incrporeaza si sloganul incorect gramatical 'I'm loving it'.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016