Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrem sa cream produse pe care oamenii sa le foloseasca de doua ori pe zi, ca pe propria periuta de dinti – Larry Page, cofondator Google

Tags: larry page, google, google+, chrome, venit, oameni

In ani-internet, Google, companie infiintata in 1998, are deja o varsta mult prea respectabila. Dar raportul financiar publicat saptamana aceasta demonstreaza ca ar putea deveni mai mult decat un simplu motor de cautare de succes, transformandu-se intr-un competitor real in lumea partajarii de informatii si a telefoanelor mobile, scrie The New York Times.
Si desi Google, conform bunului sau obicei, nu a dezvaluit cifrele diverselor domenii de dezvoltare, per total, rezultatul arata suficient de robust, depasind previziunile de pe Wall Street, oricum favorabile trendului ascendent al motorului de cautare. Dupa ce pretul pe actiune scazuse cu 9 procente, a crscut acum cu 12,64%.

Pentru prima oara de la preluarea, in aprilie, a conducerii companiei, Larry Page, cofondator Google si noul director executiv al acestuia, a vorbit public despre planurile ambitioase de viitor ale companiei.

Analistii financiari spun acum ca  Google este ca un motor cu sase cilindri: cautare, publicitate, YouTube, browser-ul Chrome, sistemul de operare Android si Google+.
Exista si alte voci care afirma ca rezultatele arata ca afacerea principala a lui Google este extrem de solida (cea mai mare parte din bani provenind din reclamele text de pe motorul de cautare), dar noile afaceri, Google+ si Android, sunt departe de generarea de venituri, desi se investeste enorm.

Google a declarat o crestere a veniturilor, pe al doilea trimestru financiar, cu 32% (9,3 miliarde de dolari), venitul brut crescand cu 36%. Page a precizat ca intentioneaza sa mentina un nivel ridicat al cheltuielilor, in ciuda nelinistii investitorilor. Cheltuielile operationale, in al doilea trimestru, au fost de 2,97 miliarde de dolari, cu 49% mai mult decat in acelasi trimestru, anul anterior. Google a cheltuit mai mult pe publicitate care include acum si prima campanie TV si a angajat 2.452 de oameni (personalul sau numarand acum 28.768 de persoane).

Google nu se teme de esec, dovada inchiderea Google Health si PowerMeter. In plus, viitorul se arata roz si modern, caci Google+ are o interfata curata, iar pagina de cautare, Gmail si Google Calendar au un design nou.

Google a dat primele declaratii oficiale despre Google+, spunand ca peste 10 milioane de oameni s-au alaturat deja retelei, acestia partajand peste un miliard de articole de continut zilnic, desi reteaua este descchisa de doar doua saptamani si este accesibila doar prin invitatie.

Google a precizat ca, in fiecare zi, sunt activate 550.000 de telefoane cu sistem de operare Android, in total, peste 135 de milioane de dispozitive Android fiind activate. 160 de milioane de oameni folosesc browser-ul Chrome. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016