Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google elimina datele sensibile din rezultatele cautarilor. 70.000 cereri in toata Europa

Tags: google, motoare de cautare, link, cereri, malpraxis, curtea europeana, rezultate, motoarele de cautare

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a emis o decizie prin care instaureaza "dreptul la uitare". Aceasta decizie stabileste ca unii utilizatori pot cere ca unele motoare de cautare sa elimine rezultatele interogarile care le includ numele, atunci cand rezultatele respective sunt inadecvate, irelevante sau nu mai sunt relevante ori sunt excesive in raport cu scopurile pentru care au fost procesate.

Astfel, aceasta decizie finala obliga motoarele de cautare sa elimine acele rezultate considerate fie irelevante, fie inadecvate, informeaza HotNews.ro. Cu toate acestea, Larry Page, CEO al Google, nu se fereste sa declare ca si-ar fi dorit sa aiba loc mai multe dezbateri in Europa cu privire la aceasta masura.

Intr-o singura luna, dupa ce decizia a fost luata de CJUE si a fost publicat formularul pentru cerere pe care o completeaza cei care doresc stergerea acelor rezultate, Google a primit circa 70.000 de cereri de la cetatenii UE.

Potrivit datelor citate de HotNews.ro, 932 dintre aceste cereri sunt din Romania. Pe primul loc se situeaza Franta cu 14.000 de cereri, urmata de Germania cu 12.000 cereri si Marea Britanie cu 8.500 cereri.

Cererile facute de cetatenii UE se refera la peste 267.000 de link-uri, dintre care 4.611 sunt din tara noastra. Decizia CJUE este considerata de foarte multi oameni ca o masura de cenzura.

Compania urmeaza astfel sa analizeze fiecare cerere in parte pentru a se asigura ca cererile sunt indreptatite si ca nu se produc greseli in eliminarea acestor date. De asemenea, nu va fi eliminat acel "continut care e important si relevant pentru publicul larg, cum ar fi informatiile despre fraude financiare sau malpraxis profesional", potrivit sursei de mai sus.

In vederea unei mai bune organizari, s-a creat comitetul consultativ de experti, condus de Eric Schmidt, presedintele Google si din care face parte si Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, care are ca scop sa analizeze implicatiile implementarii deciziei Curtii, anunta HotNews.ro.

Retinem insa un aspect important: aceste date vor fi eliminate numai din varianta europeana a motorului de cautare, deoarece in alte regiuni din lume nu se vor inregistra aceste modificari.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016