Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua politica de confidentialitate Google va afecta in special utilizatorii de Android

Tags: google, android, telefoane inteligente, politica de confidentialitate

Anuntarea noii politici de confidentialitate Google a starnit deja controverse, indeosebi datorita faptului ca utilizatorii nu vor avea de ales si vor trebui sa se conformeze acestei schimbari daca doresc sa-si pastreze conturile. Se pare insa ca Google doreste sa isi mareasca si profitul de pe urma noii reglementari.
Noua politica va avea un impact major asupra utilizatorilor de dispozitive cu Android (telefoane inteligente si tablete), deoarece acestia sunt permanent logati in conturile Google, in caz contrar, existand prea multe limitari care stirbesc simtitor din functionalitatea unui astfel de dispozitiv.   
 
Compania a declarat faptul ca utilizatorii care isi activeaza telefoane cu Android fara a se loga intr-un cont Google pot sa efectueze apeluri, sa navigheze pe internet sau sa utilizeze aplicatii preinstalate, insa nu pot folosi aplicatii precum Gmail, functii de chat, Pandora, si nu pot descarca aplicatii din Android Marketplace.
 
Astfel ca, pentru utilizatorii de dispozitive cu Android, care reprezinta aproximativ jumatate din intreaga piata a telefoanelor inteligente, noua politica de confidentialitate Google va permite companiei sa urmareasca aproape intreaga activitate online a acestora si sa combine aceste date cu ceea ce Google deja cunoaste despre ei.
 
Google urmareste sa faca profit de pe urma noii politici

Aceasta schimbare va permite de asemenea companiei sa vanda reclame cu o tinta mult mai precisa, sa ofere rezultate mult mai exacte ale cautarilor si sa furnizeze servicii personalizate fiecarui consumator in parte.
 
Google a negat faptul ca noua politica ar avea vreun impact asupra telefoanelor cu Android si a precizat faptul ca utilizatorii isi pot dezactiva istoricul cautarilor, limitand astfel datele culese de catre companie.
 
In orice caz, este cert faptul ca Google va capata astfel o putere mult mai mare asupra datelor colectate de la utilizatori, in special de la cei care se logheaza folosind telefoanele mobile, avand in vedere ca atunci cand achizitioneaza un telefon inteligent cu Android, clientii sunt in general rugati sa isi creeze un cont Google.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Marius 07-Nov-2016 16:59:53
Acesta va fi inceputul sfarsitului ptr. cei de la GOOGLE.
In acest moment am trecut pe Windows la: https://duckduckgo.com/?kl=ro-ro ca motor de cautare. Iar urmatorul pas va fi dezactivarea contului de pe telefon deoarece folosesc un aparat cu Android.
Paaa .... GOOGLE.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016