Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 personalitati toxice care locuiesc in mintea ta. Recunosti vreuna?

Tags: dezvoltare personala, succes, personalitate, personalitati toxice, emotii, incredere

Ar fi mult sa spunem ca suferim de personalitate multipla, insa putem sa identificam cu usurinta in noi mai multe "personalitati" care au puterea sa aiba un impact negativ asupra vietii noastre. Unele dintre acestea sunt toxice pentru fericire, pentru relatiile noastre, pentru increderea de sine si, in definitiv, pentru visele si obiectivele noastre.
Iata care sunt cele 10 personalitati toxice pe care ar trebui sa le gasim in noi si sa le evitam:

1. Comisia negativista. Nu avem cum sa dam niciodata gres in viata sau in iubire, ci pur si simplu producem rezultate. Depinde numai de noi cum le interpretam. Atunci cand gandim pozitiv inseamna sa intelegem ca avem voie sa fim tristi, dar sa stim ca exista suficienta speranta sa mergem mai departe. Nu putem sa croim situatiile din viata dupa bunul plac, dar putem croi atitudinea potrivita pe care sa o adoptam in privinta lor. In loc sa ne dam cu palma peste frunte si sa ne intrebam: "De ce-am facut asta?!", e mai bine sa ne intrebam: "Ce-am invatat din asta?".

2. Colectionarul de durere. Una dintre cele mai importante lectii in viata este renuntarea, fie ca vorbim de iubire, furie, pierdere sau vina. Schimbarea nu e niciodata usoara: luptam ca sa tinem cu dintii de ceva si mai apoi luptam ca sa trecem peste. Dar uneori tocmai aceasta renuntare este cel mai bun drum. Trebuie sa ne eliberam emotional de aceste lucruri care au insemnat la un moment dat foarte mult pentru noi pentru a scapa de durerea pe care inca ne-o provoaca.

3. Competitorul invidios. Nu fi invidios pe ceilalti. Invidia este arta de a numara reusitele altuia in loc de a le numara pe ale tale. Nu-ti mai compara drumul cu cel al altora. Calatoria pe care o ai de facut este a ta si numai a ta si nu e o competitie cu ceilalti, ci una cu tine insuti. Te intreci cu tine ca sa devii o persoana mai buna. Inregistreaza progresul prin comparatie cu cine ai fost ieri.

4. Masca. Indiferent de nationalitate, varsta, sex sau orice altceva care te descrie, in interior suntem cu totii fiinte frumoase. Avem cu totii aceeasi stralucire asa ca trebuie sa sarbatorim bucuria de a fi diferit si unic. Trebuie sa fim cine suntem si sa nu ne simtim ca un individ pierdut intr-o mare de oameni.

5. Criticul superficial. Nu judeca mereu o persoana dupa infatisarea sau comportamentul pe care ti-l arata. Aminteste-ti ca uneori unii oameni aleg sa faca asta pentru ca asa au ales sa ni se dezvaluie noua sau pentru ca au fost conditionati de emotii interioare, precum durerea sau stressul. Cand altcineva te face sa suferi, e de regula fiindca si ei sufera in interior. Nu au nevoie de pedeapsa dau de ridiculizare, ci de ajutor.

 
6. Corpul ocupat. Este cat se poate de sanatos sa petreci timp singur. Trebuie sa stai uneori in singuratate, sa te relaxezi si sa te bucuri de un mediu in care nu esti definit de nimeni altcineva. Fa-ti azi timp numai pentru tine.

7. Perfectionistul. Ca oameni, alergam de regula dupa situatiile ipotetice sau statice ale perfectiunii. Cautam jobul perfect, casa perfecta, prietenul perfect, relatia perfecta. Problema este ca perfectiunea nu exista intr-o stare statica deoarece viata este o calatorie continua care se schimba si evolueaza in permanenta, iar ceea ce este azi aici va fi maine poate mai putin perfect. Poate ca jobul care astazi nu pare deloc multumitor se va transforma intr-o cariera care te va rasplati sau poate ca acel prieten imperfect va fi un sprijin pentru toata viata.

8. Pacaliciul. Sa inseli este o alegere, nu o greseala si nici o scuza. Daca decizi sa inseli si reusesti, sa nu crezi ca acea persoana este una slaba. Da-ti doar seama ca acea persoana a avut mai multa incredere in tine decat ai meritat vreodata. Fii mai bun decat atat si nu face lucruri imorale doar pentru ca poti. Nu insela. Fii sincer cu tine si cu toti ceilalti si nu uita ca integritatea este cheia succesului real.

9. Victima. Nu lasa visele sa se risipeasca pentru ca cineva ti-a promis ceva. Nu mai oferi sanse oamenilor care te fac sa te simti inferior si care te lasa balta imediat ce situatia este una favorabila pentru ei. Cand spui nu oamenilor potriviti vei reusi sa spui da oamenilor care merita. Apara-te singur si ia-ti viata in maini.

10. Cel care amana. Nu trebuie sa vezi toata scara ca sa incepi sa urci. Trebuie doar sa faci primii pasi. Si primii pasi sunt cei catre viata pe care vrei sa o traiesti si care se va transforma treptat in ceea ce vrei. A face primul pas este intotdeauna cel mai greu. Dar ulterior totul devine din ce in ce mai usor. Si cu fiecare pas te apropii de ceea ce iti doresti pana cand invizibilul devine vizibil.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016