Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatile unui lider adevarat

Tags: calitatile unui lider, trasaturi de lider, asumarea raspunderii, integritate, bun ascultator

Cum arata un lider? Ce calitati are acesta? Exista anumite trasaturi pe care oricare lider ar trebui sa le aiba. Iata cateva dintre acestea.
Un lider adevarat este integru. Acesta este sincer si stie dinainte ca o sa aleaga binele in locul raului.Atunci cand este pus in fata unei decizii dificile, care i-ar putea compromite integritatea, acesta iau decizia corecta. Nu se teme sa isi sustina convingerile.
 
Un lider adevarat este rabdator. Acesta stie ca toti oamenii sunt diferiti. Cu toate ca promoveaza eficienta, acesta intelege ca exista anumite procese pe care unele persoane le vor intelege mai greu.
 
Un lider adevarat este umil.
Acestuia nu ii este teama sa recunoasca ca a gresit si sa isi ceara scuze. Recunoaste si atunci cand nu detine toate raspunsurile. Acesta nu se crede mai destept decat ceilalti, ci incearca sa devina mai bun in fiecare zi.
 
Un lider adevarat este un bun ascultator. Atunci cand un angajat are o problema, acesta este deschis si ofera solutii si sfaturi. In cazul in care nu stie cum sa ajute in situatia respectiva, ofera alternative. Stie sa asculte cu adevarat ce i se spune.
 
Un lider adevarat nu judeca. Acesta intelege ca orice persoana este supusa greselii. Cu toate ca va impune masuri disciplinare atunci cand anumite reguli sau politici sunt incalcate, un lider adevarat va considera aceste momente ca oportunitati de invatare.
 
Un lider adevarat isi asuma raspunderea. Acesta isi recunoaste greselile si stie sa ramana concentrat asupra indeplinirii obiectivelor.
 
Un lider adevarat isi respecta semenii. Acesta accepta diferentele ce tin de religie, rasa, cultura si incearca intotdeauna sa ii inteleaga mai bine pe ceialalti.
 
Un lider adevarat lucreaza cot la cot cu angajatii. In loc sa se aseze pe un piedestal, acesta lucreaza la fel de mult ca orice angajat al sau si ofera un exemplu de urmat.
 
Un lider adevarat stie sa ii invete pe ceilalti. In loc sa sustina cate un monolog insipid, acesta prefera sa isi invete angajatii, oferindu-se drept exemplu. Stie ca faptele vorbesc mai tare decat vorbele.
 
Un lider adevarat este preocupat de binele celorlalti. Acesta isi doreste sa ajute alte persoane in dezvoltarea personala si sa le ajute sa isi descopere adevaratul potential.
 
Un lider adevarat nu se naste peste noapte. Intr-adevar, unii oameni au calitati innascute de lideri, insa un lider adevarat isi insuseste treptat toate aceste trasaturi, in decursul unei vieti intregi.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

ani 26-Feb-2013 22:56:33
mult noroc
nicu 16-Mai-2012 20:39:55
vreau informatii.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016