Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-i impresionezi cu adevarat pe ceilalti

Tags: integritate, impresii, autenticitate, originalitate, promisiuni, calitati umane, imbunatatire personala

Chiar daca nu ne place sa recunoastem, majoritatea lucrurilor pe care le facem in viata de zi cu zi au scopul de a ii impresiona pe ceilalti. Aceasta dorinta de a fi admirati se reflecta in produsele pe care le cumparam, restaurantele si localurile pe care le frecventam, casele in care locuim, masinile pe care le conducem, si lista poate continua.
Insa reusesc toate aceste lucruri superficiale sa ii impresioneze pe ceilalti? Acestea reusesc sa capteze atentia celorlalti o perioada scurta de timp si ii pot face chiar sa devina invidiosi, dar cam atat. De ce? Fiindca nu banii sau bunurile materiale impresioneaza cu adevarat, ci trasaturile si calitatile umane de care dam dovada.
 
Daca vrei sa iti impresionezi semenii in mod autentic, ia in considerare urmatoarele:
 
1. Arata ca iti pasa
Daca nu iti pasa cu adevarat de ceilalti, nici lor nu le va pasa de tine. Cu cat iti ajuti mai mult semenii, cu atat te vor ajuta la randul lor. Nu te feri niciodata sa arati cuiva ca iti pasa cu adevarat.
 
2. Fii autentic
Nu incerca sa fii altcineva decat esti. Daca nu esti autentic, nu poti pretinde ca existi cu adevarat.
 
3. Fii cinstit cu tine
Nu incerca sa te minti singur. Pe termen lung, nu este o strategie buna si pana la urma adevarul iese la iveala. Recunoaste-ti greselile si asuma-ti raspunderea pentru actiunile tale.
 
4.  Fa-i pe ceilalti sa se simta bine
Se spune ca oamenii rareori isi aduc aminte ce ai facut, insa isi amintesc mereu cum i-ai facut sa se simta.
 
5. Ajuta-i pe ceilalti ori de cate ori ai ocazia
Cand influentezi in mod pozitiv o persoana, te simti si tu mai implinit. Ajuta-i pe ceilalti atunci cand poti. Chiar si o singura vorba buna poate face diferenta pentru cineva. 
 
6. Respecta-ti promisiunile
Nu face promisiuni pe care stii ca nu le poti indeplini. Daca vrei sa cresti in ochii celorlalti, respecta-ti intotdeauna promisiunile si nu face promisiuni desarte. Nu promite mult pentru a oferi doar putin, mai bine promite putin si ofera mai mult.
 
7. Asculta-i cu atentie pe ceilalti
Traim inconjurati de stres si griji, asadar ne este tot mai greu sa ne concentram asupra lucrurilor cu adevarat importante. Asculta-i cu adevarat pe ceialalti, fara a fi distras de cele din jur. Persoanele care stiu sa asculte sunt intotdeauna apreciate deoarece sunt foarte rare.
 
8. Fii independent
Libertatea este cel mai mare dar. Fii independent in toate aspectele vietii, evitand a te baza prea mult pe ceilalti. Oamenii care stiu sa se descurce singuri au un mare avantaj in fata celorlalti.
 
9. Exprima-ti opiniile si nu renunta la lucrurile in care crezi cu adevarat
Nu ezita sa iti exprimi parerile, chiar daca acestea nu sunt pe placul celorlalti sau sunt considerate “necorespunzatoare”. Nu te lasa influentat de marea majoritate, ci ramai consecvent ideilor si valorilor tale. Exprima-ti personalitatea si originalitatea ori de cate ori poti.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016