Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai exista o viata offline?

Tags: mediul online, mediul offline, tehnologie, internet, conexiune, lumea digitala

Nu mai exista un mediu offline iar cei care cred ca pot evada din mediul online se insala, ne spune Nathan Jurgenson, blogger pe site-ul The New Inquiry. Tehnologia ne-a invadat viata si nu avem ce face. Jurgeson sugereaza ca cei care considera ca pot evada din nebunia lumii digitale traiesc de fapt in iluzie.
"Am fost invatati sa credem in mod eronat ca, daca nu suntem online, inseamna ca suntem offline. Notiunea de offline ca fiind un mediu real si autentic este o inventie noua, aparuta de-abia dupa invazia online-ului. Daca am putea sa punem capat acestei false separari si sa vedem ca nu exista o distinctie clara intre cele doua lumi, am putea intelege ca lucrurile pe care le facem in mediul online nu pot fi separate de cele pe care le facem cand suntem deconectati de la internet", spune Jurgeson pe blog.
 
Internetul ne permite sa apreciem lumea reala altfel decat am fi facut-o in trecut. Spre exemplu, daca pleci de acasa si uiti sa iei smartphone-ul cu tine, te vei simti usurat ca nu mai trebuie sa iti verifici mail-ul in mod constant. Insa acest sentiment de usurare nu ar fi fost posibil daca nu ar fi existat conturile de email. Mai mult, experientele pe care le traim in lumea reala ajungem sa le trecem acum prin perspectiva online-ului.
 
Nu mai exista o distinctie clara intre online si offline, intre tehnologie si umanitate. Daca un lucru nu poate fi gasit pe Google, nu exista, iar daca nu vedem poze, inseamna ca evenimentul nu a avut loc. Nu suntem cu adevarat prieteni pana nu ne dam "add" pe Facebook. Viata noastra se invarte in jurul conexiunii de internet.
 
Conform lui Jurgeson, este inutil si imposibil sa incercam sa evadam din lumea online, pentru ca nu mai exista o lume offline.

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016