Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti sa obtii un semnal Wi-Fi mai puternic

Tags: semnal wireless, aparate wifi, pozitionare router

Desi traim in era tehnologiei si aproape fiecare familie are acasa cel putin un calculator sau laptop conectat la internet, nu toate persoanele se descurca sa isi monteze sau sa isi repare singure aparatele care nu mai functioneaza.
Ti s-a intamplat vreodata sa nu prinzi semnal Wi-Fi si nu ai idee de ce se intampla asta? Trebuie sa stii ca aceasta tehnologie are la baza unde radio, iar metodele principale pentru imbunatatirea semnalului retelei fara fir sunt: pozitionarea routerului in mod corespunzator si reducerea interferentelor provenind de la alte retele fara fir si aparate de uz casnic.

Iti voi oferi in continuare cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii un semnal mai puternic pentru Wireless:

1. Pozitionare

Incearca sa asezi routerul in mijlocul casei si nu intr-o camera dintr-o anumita extremitate a cladirii, pentru ca este posibil sa nu primiti semnalm prea puternic atunci cand va aflati in cealalta extremitate. Aveti grija ca antena aparatului Wi-fi sa fie asezata pe verticala si indreptata drept in sus.

2. Alte retele Wi-fi

Semnalul tau wireless poate fi de asemenea afectat din cauza interferentelor cu alte retele din zona. Pentru a determina daca are loc o astfel de interferenta, puteti folosi o aplicatie caWi-Fi Analyzer for Android, care va arata canalele wireless folosite de retelele din zona ta.

3. Interferente cu aparatele de uz casnic

Si interferentele din partea aparatelor de uz casnic pot provoca probleme semnalului tau wireless, incluzand aici telefoanele mobile,cuptoarele cu microunde sau monitoarele. Incearca sa te indepartezi de ele.

4. Repetoare, antene si reflectoare

In cazul in care esti nevoit sa acoperi o zona mai mare cu semnal wireless, iar routerul tau nu este suficient de puternic, poti achizitiona un repetor wireless sau un amplificator de semnal. De asemenea, puteti atasa routerului o antena imbunatatira sau puteti construi un reflector Wi-Fi care sa reflecte semnalul intr-o directie specifica. 


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016