Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa accepti schimbarea

Tags: schimbare, inevitabil, sfaturi, realitate, pozitiv, optimist

Schimbarile sunt inevitabile. Nu are importanta ceea ce faci sau ce o sa faci, deoarece la un moment dat trebuie sa intervina schimbarea. Nu conteaza daca este in bine sau in rau, vei fi nevoit sa treci printr-o schimbare la un moment dat in viata ta. Chiar si in momentul in care o schimbare este facuta pentru a imbunatati o situatie, iti va fi greu sa te obisnuiti cu acest lucru.
Schimbarile le sperie in general pe cele mai multe persoane, chiar daca aceste schimbari sunt pozitive. In unele situatii, oamenii sunt coplesiti in momentul in care fac o schimbare. Pur si simplu, nu se pot obisnui cu ideea de "nou", devenind astfel victime ale rutinei.

Iata cinci pasi care te vor ajuta sa privesti schimbarea ca pe un lucru pozitiv:


1) Accepta realitatea


Incearca sa nu ai regrete atunci cand alegi sa schimbi ceva, atat in viata ta, cat si in compania pe care o conduci. Este adevarat ca trebuie sa fii constient atunci cand alegi sa faci o schimbare, insa nu lasa acest lucru sa te faca paranoic. Acceptarea ideii de a schimba ceva este cel mai important pas pe care trebuie sa il faci.


2) Anticipeaza si planifica

Daca poti, incearca sa anticipezi si sa iti planifici schimbarile pe care doresti sa le faci. Acest lucru nu este intotdeauna posibil, insa in cazul in care poti sa o faci, nu ezita. Vei fi mult mai pregatit atunci cand vei face marea schimbare. Uneori, acest lucru este foarte usor, de exemplu, atunci cand te gandesti sa intemeiezi o familie sau sa ai un copil, insa exista si situatii mai delicate, pe care nu le poti anticipa, ca atunci cand esti concediat. Incearca sa fii la curent cu lumea care te inconjoara pentru a putea anticipa din timp schimbarile.


3) Fii flexibil

Un alt lucru important pe care trebuie sa il faci pentru a accepta mai usor schimbarile este sa inveti sa ai o gandire mai flexibila. Incearca sa nu te mai fixezi asupra unei idei, deoarece aceasta actiune duce la rutina. In cazul in care nu esti o persoana cu o gandire flexibila, incearca sa devii cat mai maleabil.


4) Pastreaza-ti calmul

Cel mai rau lucru care ti se poate intampla atunci cand te afli in fata unei schimbari este sa te panichezi. Daca te sperii nu vei face altceva decat sa iti ingreunezi situatia. Mai mult decat atat, daca te panichezi, nu vei mai putea gandi clar, iar asta ar putea duce la un dezastru. Cand lasi emotiile sa te copleseasca nu vei putea gandi logic si la un moment dat te vei bloca. Nu uita: este important sa ramai calm!


5) Controleaza-ti gandirea

Poti controla felul in care gandesti si mai ales iti poti controla atitudinea pe care o ai atunci cand esti pus in anumite situatii. Incearca sa vezi latura pozitiva a schimbarii pe care intentionezi sa o faci si gandeste-te cum va fi dupa ce vei face acea schimbare. De exemplu, atunci cand un partener de afaceri alege sa paraseasca afacerea, nu dispera, poate ca este un semn ca undeva exista o persoana mult mai pregatita care iti va asigura succesul companiei. Gandeste pozitiv!



Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016