Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Microsoft Bing se aliaza cu Facebook in incercarea de a-si depasi rivalul Google

Tags: microsoft bing, motoare de cautare, integrare facebook, cota de piata, google, retele de socializare

Bing, motorul de cautare al Microsoft, nu se bucura inca de o popularitate atat de mare pe cat si-ar dori, nereusind sa faca fata competitorului sau direct, Google. Insa Microsoft are un plan bine pus la punct: noua versiune a motorului sau de cautare va integra Facebook-ul, incercand astfel sa atraga cat mai multi fani ai retelei de socializare.
Microsoft a demonstrat deja noua versiune Bing, care va pune la dispozitia utilizatorilor informatii pretioase preluate de pe Facebook, atunci cand efectueaza o cautare. Astfel, in partea dreapta a ecranului va aparea o sectiune speciala unde vor fi preluate postari relevante ale prietenilor de pe Facebook, care sa vina in completarea cautarii efectuate.
 
Spre exemplu, daca un utilizator va cauta "restaurante din New York", Bing ii va afisa in primul rand restaurantele care au fost apreciate de prietenii sai de pe Facebook. De asemenea, un utilizator Bing va putea posta comentarii sau adresa indrebari direct din interfata motorului de cautare, care vor fi publicate automat pe Facebook .
 
Microsoft, care detine 1,6% din actiunile Facebook, se va baza astfel puternic pe influenta retelei de socializare pentru a-si creste popularitatea. Noua versiune Bing va integra de asemenea Twitter si Google+, insa intr-o masura mai mica.
 
"Pentru prima data, facilitam distribuirea libera a informatiilor, de la motoarele de cautare catre retelele de socializare, prin intermediul oamenilor," a declarat Qi Lu, presedintele diviziei de servicii online a Microsoft. "Acesta este un mod natural, coerent prin care oamenii devin o parte integranta a procesului de cautare."
 
Microsoft Bing ocupa locul doi pe segmentul motoarelor de cautare in Statele Unite, avand o cota de piata de 15%, insa nu poate concura cu Google, care are o cota de piata de 66 de procente.


Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016