Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

21 de ani de crearea primului website din lume. Vezi cum arata acesta

Tags: internet, aniversare, primul website, tim berners-lee

In urma cu mai bine de doua decenii, World Wide Web, inventia lui Tim Berners-Lee, gazduia primul website din lume. Se marca astfel inceputul unei noi ere: era digitala. La 21 de ani de la acel moment, primul site din lume inca este acolo unde trebuie, adica pe web. Si inca functioneaza.
Pe 6 august 1991, Berners-Lee publica online prima pagina web din lume dintr-un laborator din Aplii Elvetieni, noteaza Huffington Post. Adresa originala a site-ul este "http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html," insa aceasta a fost updatata frecvent dupa lansare, iar imagini ale primei sale versiuni din pacate nu mai exista. Exista insa o copie datand din 1992 care este functionala si astazi.
`

 
Scopul principal al site-ul era acela de a explica noilor veniti ce inseamna universul WWW ce tocmai se nascuse: „WorldWideWeb (W3) este o initiativa hypermedia extinsa menita sa ofere acces universal la o varietate de documente”.

Fondatorul Internetului si-a prezentat pentru prima data ideea de a crea o retea de computere care sa impartaseasca informatii in 1989, pe vremea cand lucra la CERN (European Organization for Nuclear Research) din Geneva. Se pare ca primul website a fost creat pe un computer NeXT, produs de compania condusa de Steve Jobs dupa concedierea de la Apple in 1985.


 
Site-ul creat de el a fost postat online in 1991, beneficiind la inceput de o mica audienta formata din cercetatorii de la CERN. Abia in 1993, odata cu lansarea browser-ului Mosaic, lumea online a prins in sfarsit aripi. 

Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016