Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi despre cum poti gasi cea mai buna idee de afacere

Tags: idei de afaceri, afaceri de succes, analizarea niselor, obtinerea profitului

Pentru a incepe noul an cat mai bine va sfatuim sa va deschideti o afacere pe cont propriu. Bineinteles, inainte de a face acest lucru aveti nevoie de acea idee revolutionara de care sa fiti sigur ca nu veti da gres. Mai mult decat atat, pentru a avea succes nu este nevoie doar de o idee. Pentru a fi un antreprenor de succes ai nevoie de un ansamblu de idei bune care sa o imbunatatesca in permanenta pe cea de baza.
Iata cele patru  sfaturi de care ai nevoie pentru a da lovitura in domeniul afacerilor:
 
1. Alege-ti un domeniu
 
Gandeste-te la toate brandurile si trendurile deja existente. In ziua de astazi, tehnologia a evoluat atat de mult incat este nelipsita din orice domeniu, asadar profita de aceasta la maximum. In ce domeniu crezi ca ai putea fii de neinvins? La ce te priepi cel mai bine? Pentru inceput cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iti aranjezi sediul afacerii tale chiar la tine in casa, pentru a nu risca sa pierzi foarte multi bani in cazul in care ideea la care te gandesti nu va avea succesul la care te astepti.
 
2. Incearca sa faci ceva care nu iti place in mod deosebit
 
De cele mai multe ori suntem sfatuiti de catre cei din jur sa facem doar ceea ce ne place, insa nimeni nu s-a gandit la faptul ca putem avea succes si intr-un domeniu care nu ne atrage foarte mult, insa suntem priceputi. De exemplu, Colin Barceloux, un antreprenor de succes, pe vremea cand era in facultate ii displacea faptul ca orice carte de care avea nevoie era mult prea scumpa si nu se merita sa fie cumparata, deoarece nu urma sa o foloseasca decat de cateva ori. La doi ani dupa ce a absolvit facultatea, acesta si-a deschis o afacere prin care pune la dispozitia oricui carti pe care le inchiriaza la un pret convenabil, care este cu 60% mai mic decat valoarea cartilor in cazul in care vrei sa le achizitionezi.
 
3. Analizeaza noile nise
 
Afacerea ta nu trebuie sa reinventeze roata sau focul, trebuie doar sa fie un lucru folositor pentru cei din jur. Analizeaza toate nisele si incearca sa te gandesti la ceva ce crezi tu ca ar putea fii de folos celor din jur, astfel incat sa iti asiguri un profit bun. Nu conteaza daca alegi sa lucrezi intr-un  domeniu clasic sau ultra modern atat timp cat ii ajuti pe cei din jur cu serviciile si produsele oferite de afacerea ta.
 
4. Analizeaza un produs existent
 
Ai un brand preferat? Daca da, alege produsul de care esti cel mai multumit si incearca sa vii cu noi idei. Incearca sa revolutionezi produsul oferit de brandul pe care il apreciezi, astfel incat sa obtii un profit mai mare decat cei de la compania originala il obtin. De asemenea, poti crea o noua idee de afacere pe baza unor produse sau servicii deja existente.  

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016