Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti creste copilul cu ajutorul metodelor antreprenoriale

Tags: rezolvarea problemelor, asumarea riscului, educatia copilului

Liderii afacerilor de maine si fondatorii startup-urilor sunt copiii de astazi, pe care parintii ii cresc cu ajutorul metodelor antreprenoriale. Ca parinte ii inspiri copilului tau calitatile unui antreprenor atunci cand il ajuti sa isi dezvolte aptitudinile emotionale, precum si asumarea riscului, crearea comfortului, rezolvarea problemelor si pastrarea unei atitudini pozitive atunci cand da gres.
Iata cinci modalitati care te vor ajuta sa iti educi copilul in stilul unui antreprenor:
 
1. Rezolvarea problemelor
 
Pentru a-ti pregati copilul sa descopere noi idei de afaceri in fiecare zi trebuie sa le explici diferite metode de rezolvare a problemelor atat timp cat sunt micuti. Atunci cand copilul tau are o problema, incercati sa o rezolvati impreuna. Ajuta-l sa identifice problema si ganditi-va impreuna la o solutie. Implica-i si pe ei in procesul de cautare a solutiilor optime pentru problemele care ii preocupa.
 
2. Ajuta copii sa invete din greseli
 
Ca parinte ai o influenta foarte mare asupra micutului tau. Invata-l ca atunci cand da gres intr-o anumita situatie sa nu se dea batut, sa invete din greselile facute si sa incerce sa o ia de la capat cu forte proaspete. Fa acest lucru fara a-l critica in mod negativ, deoarece acest lucru poate sa-i afecteze increderea si stima de sine. Invata-ti urmasii sa isi analizeze greseala astfel incat sa nu o mai repete.
 
3. Lasa-l sa ia decizii de unul singur
 
Lasa-ti copiii sa aleaga atunci cand au ocazia. Indiferent ca este vorba de lugumele pe care le prefera la cina sau de jucaria pe care o vor de la magazin, simplul fapt ca ei fac alegerea le dezvolta increderea de sine. Totodata ii ajuta sa isi formeze un anumit procedeu de analiza a tuturor lucrurile dintre care sunt nevoiti sa aleaga. De asemenea, pe masura ce cresc cere-le parerea atunci cand tu trebuie sa iei o decizie, doar pentru a le stimula inteligenta.
 
4. Invata-l si isi asume riscuri
 
Atunci cand fiul sau fiica ta este pus intr-o situatie dificila, invata-l sa analizeze toate solutiile pe care le are. Mai mult decat atat, invata-i ca uneori este foarte bine sa iti asumi riscul si ca poti avea doar de castigat. Trebuie sa ii previi si de faptul ca nu de fiecare data cand isi asuma riscul pot iesi invingatori. Invata-i sa faca diferenta dintre bine si rau.
 
5. Explica-le regulile
 
De cele mai multe ori copii fac anumite actiuni doar pentru ca mama sau tata le-a spus ce sa faca. Ei nu analizeaza principiile dupa care acele reguli au fost facute. De aceea, atunci cand hotarasti sa le impui anumite reguli explica-le astfel incat sa fie constienti de ce nu au voie sa faca anumite actiuni si care sunt consecintele in cazul in care le fac.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016