Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa scoti urgent de pe profilul tau de LinkedIn

Tags: cont de linkedin, site de recrutare, experienta profesionala, cuvinte care fac buzz, buzzword

Angajatii LinkedIn au descoperit o serie de termeni care au devenit virali, denumiti "cuvinte care fac buzz", care atrag atentia, folositi inutil si in mod exagerat, analizand conturile a 187 de milioane de utilizatori ai retelei de socializare.
Aceste cuvinte incluse in cadrul descrierii tale profesionale il pot determina pe un recrutor sau angajator sa nu iti ia in considerare CV-ul pentru ca arata ca nu esti asa de "dinamic" si nu ai "abilitati de comunicare dezvoltate" asa cum sustii, ba chiar arati opusul lor.
 
Tu nu poti sa mentionezi in CV ca esti dezorganizat sau iresponsabil, insa precizezi ca esti un bun organizator si o persoana pe care se pot baza ceilalti, insa conform LinkedIn, aceste cuvinte sunt de asemenea inutile pentru angajatori daca nu poti demonstra aceste abilitati.
 
Asadar, daca folosesti in exces unul dintre aceste cuvinte care fac buzz, trebuie neaparat sa iti reactualizezi contul de LinkedIn, pentru a-ti creste sansele de a atrage atentia angajatorilor.
 
Iata cele mai inutile cuvinte de acest tip, enumerate in ordinea in care sunt cel mai des folosite, potrivit site-ului de recrutare:
 
1. Persoana creativa
2. Bun organizator
3. Eficient
4. Motivat
5. Experienta profesionala
6. Inovator
7. Responsabil 
8. Analitic
9. Rezolvarea problemelor
 
Voi prezenta alte cateva cuvinte care fac buzz specifice unor tari din afara Statelor Unite ale Americii, pentru ca indiferent de tara in care locuiesti, trebuie sa iei in considerare faptul ca trebuie sa le scoti rapid din CV-ul tau:
 
1. Experimentat - buzzword din Brazilia
2. Multinational - buzzword din Egipt si Indonezia
3. Specializat - buzzword din Spania 
 
Urmatoarele cuvinte care fac buzz sunt extrase din cele din anul 2011, insa nu au intrat in acest top, dar asta nu inseamna ca au devenit termeni pe care este indicat sa ii folosesti, din contra, ar trebui sa incerci sa ii eviti:
 
1. Abilitati de comunicare dezvoltate
2. Persoana dinamica
3. Deschisa catre munca in echipa


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016