Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai bun loc unde sa-ti cauti o slujba

Tags: job, slujba, retele de socializare, facebook, linkedin, twitter

In ciuda focalizarii LinkedIn asupra comunitatii profesionale, Facebook este reteaua de socializare care a devenit principalul canal pin care doritorii isi pot gasi o slujba. Conform unui studiu efectuat in SUA, 16% dintre somerii in cautarea unui loc de munca au apelat la aceasta reata si si-au implinit visul.
Studiul aplicat in luna noiembrie de Jobvite pe 22 de milioane de americani a scos la iveala faptul ca 78% dintre respondenti considera ca Facebook este locul unde si-au gasit norocul, in timp ce 40% au primit asistenta din partea LinkedIn, iar 42% din partea Twitter.

Concluziile pot trage un semnal serios de alarma in randul departamentelor de HR, in conditiile in care retelele de socializare, in special Facebook, au un rol din ce in ce mai mare in procesul de recrutare.

Acum un an, Facebook si-a reconstruit profilul, astfel incat experienta profesionala sa devina imediat vizibila, ceea ce i-a si convins pe detinatorii de conturi sa-si actualizeze informatiile. Acest lucru, in combinatie cu marimea bazei de date si frecventa utilizarii site-ului, trebuie sa-i convinga pe angajatori sa-si partajeze ofertele unei mase mai mari de doritori. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016