Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrisoarea de intentie: Arma secreta la angajare

Tags: scrisoare de intentie, angajare, cv, angajator, job

Scrisoarea de intentie ar trebui sa insoteasca CV-ul atunci cand aplici pentru un job nou. Aceasta scrisoare are scopul de a te prezenta pe tine ca persoana. Nu trebuie sa fie nici prea lunga, nici prea scurta, dar trebuie sa fie unica si sa atraga atentia angajatorului.
Daca vrei sa iesi in evidenta si sa iti maresti sansele de a fi chemat la interviu, va trebui sa redactezi o scrisoare de intentie cu adevarat unica si interesanta. Iata cum.
 
Cunoaste-ti audienta
Audienta se refera in cazul de fata la angajatorul caruia te adresezi. Nu trebuie sa redactezi o scrisoare in care sa precizezi tot ce crezi ca si-ar dori angajatorul sa auda, insa trebuie sa ai in vedere compania careia i te adresezi. Afla cat mai multe despre compania respectiva, descopera ce lucruri iti plac la postul pentru care aplici.
 
In primul rand, este foarte important sa cunosti compania pentru a sti cum sa te adresezi. Spre exemplu, daca vrei sa te angajezi intr-o banca, stilul va fi mult mai formal. Daca aplici pentru un job in cadrul unei agentii de publicitate, insa, va trebui sa fii amuzant si inventiv. Daca ti-ai facut binele temele inainte, vei sti ce stil sa adopti.
 
Este important sa iti cunosti audienta pentru a te deosebi de concurenta. Angajatorul trebuie sa inteleaga ca nu ai aplicat la intamplare la jobul respectiv, ca iti doresti cu adevarat sa lucrezi in compania respectiva si ca esti omul potrivit pentru job.
 
Cunoaste-te pe tine insuti
Nu incerca sa fii altcineva. Nu incerca sa te transformi in candidatul ideal, deoarece vei deveni extrem de plictisitor si nerealist. In CV iti prezinti experienta profesionala si aptitudinile, iar in scrisoarea de intentie ar trebui sa te „vinzi” pe tine ca persoana, sa ii oferi angajatorului o serie de motive pentru care TU esti omul potrivit pentru acel post. In scrisoarea de intentie poti adauga argumente care nu reies in CV.
 
Scrisoarea de intentie ar trebui sa spuna o poveste (pe scurt), nu sa insire o serie de experiente profesionale si atribute care de care mai exagerate. Conteaza cine esti tu ca persoana. Angajatorul trebuie sa isi faca o idee despre personalitatea ta si creativitatea ta.
 
Nu vorbe, ci fapte
Cea mai mare greseala este sa incerci sa fii candidatul ideal si sa insiri o serie de atribute care crezi ca s-ar potrivi pentru jobul respectiv. Angajatorul va depista imediat o descriere falsa si nu va fi deloc impresionat. Ofera exemple concrete din care sa reiasa ca esti candidatul potrivit si, nu in ultimul rand, spune o poveste. Fii creativ, inventiv, diferit.
 
Demonstreaza ca esti exact ceea ce isi doreste angajatorul
Majoritatea angajatorilor doresc sa angajeze un candidat care sa aiba urmatoarele trei atribute:
- sa fie inteligent
- sa faca lucrurile sa se intample
- sa se adapteze cu usurinta noului stil de lucru si culturii companiei
 
Asigura-te ca ai demonstrat cele trei elemente in scrisoarea de intentie.
 
Si, nu in ultimul rand, nu trimite niciodata aceeasi scrisoare de intentie mai multor angajatori. Fiecare job este diferit, prin urmare, trebuie sa-ti personalizezi scrisoarea de intentie in functie de cerintele fiecarui job.

Sursa: Lifehacker
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016