Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce NU te cauta recruiterii

Tags: rectuiter, recrutare, selectie personal, angajare, job, candidati, companii

Daca esti in cautarea unui job, de multe ori va trebui sa convingi mai intai recruiterul ca esti omul potrivit la locul potrivit. Din ce in ce mai multe companii apeleaza la serviciile recruiterilor pentru selectarea celor mai buni candidati, iar asta inseamna ca va trebui sa depui un efort suplimentar pentru a fi pe placul acestora.
Recruiterii sunt mai greu de impresionat, avand in vedere ca reputatia lor depinde de fiecare candidat selectat. Acestia cauta cei mai buni candidati folosind toate canalele social media, in special LinkedIn si Facebook, asadar te poti trezi ca profilul tau a fost respins chiar inainte sa stii ca ai fost luat in considerare pentru un anumit job.
 
Recruiterii cauta candidati care sa posede anumite trasaturi cheie. Chiar daca preferintele recruiterilor variaza si depind in mare masura de jobul pentru care cauta candidati, exista anumite lucruri pe care majoritatea recruiterilor le detesta.
 
Iata cateva motive pentru care recruiterii NU te vor lua in considerare pentru un post:
 
1. Nu respecti instructiunile
Daca nu respecti intocmai instructiunile din anuntul de recrutare, nu vei fi selectat niciodata pentru inverviu. Spre exemplu, daca in anunt este precizat faptul ca trebuie sa incluzi o scrisoare de intentie si tu nu o faci, recruiterul iti va arunca CV-ul. De ce? Fiindca vei fi un angajat care nu poate urma instructiuni simple. Asadar, acorda o mare atentie detaliilor, daca vrei ca recruiterul sa acorde atentie CV-ului tau.
 
2. Ai facut o impresie proasta la fostul loc de munca
Daca ai ghinionul de a da peste acelasi recruiter care te-a ajutat sa gasesti un job anterior, iar tu nu ai facut o impresie buna in cadrul companiei respective, poti fi sigur ca recruiterul nu te va mai recomanda niciodata pentru un alt job. Chiar daca nu ai mai intalnit recruiterul respectiv, acesta se poate interesa de locurile tale de munca anterioare.
 
3. Esti lipsit de entuziasm
Daca recruiterul te contacteaza iar tu pari complet neinteresat de postul respectiv, atunci poti fi sigur ca acesta va cauta un alt candidat. Nu uita ca poti parea neinteresat si atunci cand nu esti informat cu privire la postul pentru care ai aplicat. Asadar, daca iti doresti jobul respectiv, demonstreaza acest lucru, dand dovada de entuziasm. Nu trebuie sa exagerezi, insa recruiterul trebuie sa stie ca iti doresti cu adevarat sa lucrezi acolo.
 
4. Nu esti suficient de respectuos cu recruiterul
Unii candidati au tendinta sa nu trateze recruiterii cu acelasi nivel de respect oferit angajatorilor. Daca nu iei in serios interviul cu recruiterul si nu il tratezi cu respectul cuvenit, acesta nu te va selecta niciodata pentru jobul respectiv.
 
5. Nu esti sincer
In cazul in care jobul respectiv chiar nu te intereseaza, este important sa ii spui recruiterului acest lucru. Nu incerca sa pari entuziast, pentru ca apoi sa refuzi oferta de angajare. Daca nu faci altceva decat sa irosesti timpul pretios al recruiterului, acesta nu te va mai contacta pentru alte pozitii viitoare.
 
Sursa: Business Insider
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016