Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Terapia de recuperare dupa interviu. Cum sa scapi de greseli

Tags: interviu, sfaturi, recrutare, consilier de cariera

Cat de mari sunt durerile de cap pe care ti le lasa un interviu la care stii ca raspunsurile gresite se iveau mai ceva ca ciupercile dupa ploaie? Si cat de lunga e sesiunea de "ce-as fi putut sa fac mai bine"?
Iata cateva mici trucuri care ar putea sa te vindece mai usor de oboseala pe care o lasa in urma un interviu care ti-a tocat nervii inainte, in timpul si dupa discutia cu cei din departamentul de recrutare:

1. Nu analiza mai mult decat e cazul.

Desigur, e mai mult decat de dorit sa analizezi ce nu a functionat cum trebuie in timpul interviului si sa identifici punctele slabe pentru a le imbunatati si remedia in prezent. Dar nu are niciun sens sa dai vina pe aspecte pe care nu le puteai controla si sa crezi ca bluza rosie ti-a purtat ghinion.

2. Fa-ti un plan  de actiune.

Exista riscuri si situatii neprevazute pentru care e mai bine sa fii pregatit cu planuri de rezerva. In cadrul unor interviuri, a incerca sa repari o greseala proaspat facuta poate sa produca pagube si mai mari. Gandeste-te deci in ce masura eventualele greseli pot fi trecute cu vederea si nu iti pun intregul interviu in pericol.

3. Repara o greseala fara sa iti ceri scuze.

Atunci cand incepem un e-mail prin a ne cere scuze, dictam intregul ton al conversatiei si ne pozitionam dezavantajos fata de destinatarul nostru. In e-mailul de multumire pe care il trimiti dupa un interviu, adauga un comentariu (nu o scuza) prin care sa completezi ce ai omis (si ce tu consideri ca fiind o greseala).

4. Invata-ti lectia.

Analizeaza parcursul interviului atat cat sa identifici ce poti imbunatati data viitoare. Care a fost punctul care a dus la o greseala? Ai avut emotii? Poti apela cu incredere la un consilier de cariera in cazul in care simti ca nu gasesti intotdeauna raspunsul la unele intrebari care se ivesc dupa un interviu.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016