Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce NU ar trebui sa contina CV-ul tau pentru a fi selectat

Tags: cv, redactare cv, angajator, ce sa nu incluzi in cv, loc de munca, selectie

Angajatorii au de unde alege candidatii potriviti pentru job, avand in vedere ca primesc sute, daca nu mii de CV-uri. Asadar, nu le oferi un motiv in plus pentru a nu-ti selecta CV-ul pentru interviu. Redacteaza-ti CV-ul astfel incat acesta sa te descrie ca fiind candidatul ideal pentru job. Iata cateva sfaturi utile in acest proces.
1. Nu redacta niciodata o scrisoare de intentie sau un email de prezentare care sa contina mai mult de 3 paragrafe
Iata ce elemente ar trebui sa contina scrisoare de intentie:
- motivul pentru care aplici la job
- cum ai auzit de postul disponibil
- anumite detalii importante ce nu reies din CV (situatie actuala, anumite aptitudini speciale, ce fel de job cauti, aspecte legate de personalitatea ta, etc.)
 
Scrisoarea de intentie nu ar trebui sa contina informatii privind salariul dorit. Acest aspect va fi discutat ulterior, in urma interviului.
 
2. Nu include informatiile de contact in partea inferioara sau in lateral. Acestea trebuie sa apara in partea superioara a CV-ului.
Oricat de simplu ar parea, acesta este un aspect extrem de important. Iata cum ar trebui sa arate informatiile de contact:
- numele trebuie scris cu litere ingrosate si/sau cu majuscule
- trebuie incluse urmatoarele informatii: adresa postala, numarul de telefon si adresa de email, acestea fiind scrise cu caractere normale.
 
3. Nu presupune ca angajatorul cunoaste companiile la care ai lucrat inainte
Daca  nu ai lucrat in cadrul unor companii extrem de importante, este esential sa incluzi o mini descriere a companiei si a functiei ocupate. Astfel, jobul anterior va capata mai multa credibilitate, in special atunci cand compania respectiva nu este cunoscuta.
 
4. Nu include un obiectiv
 
5. Educatia nu ar trebui niciodata inclusa deasupra experientei profesionale
Acest lucru este admisibil doar in cazul in care de-abia ati terminat facultatea si nu aveti niciun fel de experienta reala. Vor trebui incluse mai intai ultimele diplome obtinute.
 
6. Nu fi arogant
Este preferabil sa fii cat mai umil. Limbajul arogant de tipul „Cu siguranta veti dori sa aflati mai multe despre mine” nu va face decat sa enerveze angajatorul.
 
7. Orice perioada de inactivitate din experienta profesionala trebuie explicata
Daca ai stat acasa un an de zile pentru a-ti ingriji copilul, acest lucru trebuie specificat in CV. Orice perioada de inactivitate trebuie explicata, pentru a evita ca angajatorul sa iti arunce pur si simplu CV-ul. Nu trebuie sa incluzi explicatii complexe, poti aduce mai multe argumente in cadrul interviului.
 
8. CV-ul nu ar trebui sa depaseasca o pagina daca nu ai peste 8 ani experienta profesionala
Niciun angajator nu vrea sa citeasca povestea vietii tale. Nu trebuie niciodata sa exagerezi cu descrierile. Daca ai foarte multa experienta profesionala, respecta urmatoarele reguli:
 
- nu include joburile care au durat mai putin de 3 luni
 
- daca ai peste 3 ani experienta, nu include joburile de vara, internship-urile sau alte joburi nesemnificative
 
- daca ai peste 15 ani experienta profesionala, nu trebuie sa incluzi toate joburile, concentreaza-te asupra ultimelor joburi importante, relevante pentru jobul la care aplici.
 
9. Nu include amanunte nesemnificative
Daca aplici pentru un job in aceeasi industrie in care ai activat anterior, asigura-te ca iti etalezi toate atuurile. Include cifre si informatii specifice, toate realizarile importante. Nu include aptitudinile care nu sunt relevante jobului pentru care aplici.

Sursa: Business Insider
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016