Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa redactezi o scrisoare de intentie eficienta

Tags: scrisoare de intentie, redactare, anunt de angajare, job, angajator

Daca vrei sa obtii jobul mult visat, un simplu CV nu este de ajuns. Va trebui sa atasezi si o scrisoare de intentie atent redactata, in care sa iti exprimi interesul si entuziasmul fata de postul respectiv, dar si sa iti etalezi calitatile care te recomanda.
Pentru a fi cat mai eficienta, o scrisoare de intentie trebuie sa contina trei parti:
1. Primul paragraf – motivul pentru care te adresezi companiei
2. Paragrafele din mijloc – care sunt calitatile care te recomanda pentru postul respectiv, ce poti oferi
3. Ultimul paragraf – Care sunt urmatorii pasi, care sunt asteptarile tale din partea angajatorului.
 
In primul rand, trebuie sa explici angajatorului care este motivul scrisorii de intentie.
 
Daca raspunzi la un anunt de angajare, precizeaza cum ai aflat despre jobul vacant si titlul postului. Ar trebui de asemenea sa iti exprimi pe cat posibil entuziasmul fata de job si ce anume te recomanda drept un candidat ideal.
 
Daca redactezi o scrisoare de prospectare a pietei, aceasta are scopul de a solicita informatii despre posibilele posturi vacante din cadrul companiei. Va trebui sa specifici care este obiectivul tau profesional, ce fel de job iti doresti, cum arata compania ideala. Avand in vedere ca o astfel de scrisoare nu este solicitata, va trebui sa depui un efort si mai mare pentru a atrage atentia angajatorului.
 
Ce ai de oferit
Atunci cand te adresezi angajatorului, trebuie sa specifici calificarile si aptitudinile care te recomanda pentru postul respectiv. Va trebui sa convingi angajatorul ca tu esti candidatul ideal, care poate satisface pe deplin nevoile companiei. Evidentiaza faptul ca te-ai documentat in prealabil cu privire la companie, scoate-ti in evidenta realizarile si abilitatile de rezolvare a problemelor. Demonstreaza cum studiile si experientele de lucru anterioare se potrivesc pozitiei pentru care aplici.
 
Incheie scrisoarea de intentie subliniind din nou faptul ca esti interesat de jobul respectiv. Include adresa de email si numarul de telefon la care poti fi contactat. Poti adauga faptul ca vei oferi recomandari la cerere. De asemenea, poti atasa documente suplimentare care sa sprijine spusele tale.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016